HEKTICKÝ, ALE VELMI ÚSPĚŠNÝ ČERVEN PRO DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE

CELOMĚSTSKÝ DEN DĚTÍ byl připraven 1. června v letňáku a lesoparku. Navštívily ho tisíce dětí, rodičů, babiček, dědečků. Smějící se a výskající děti byly pro nás odměnou. Krásné počasí a skvělý program dotvořil úžasnou atmosféru tradiční akce. Chtěla bych poděkovat celému týmu pracovníků DDM, městu Orlová, starostovi Mgr. Miroslavu Chlubnovi, pracovníkům odboru školství a městských financí, dětskému parlamentu. V neposlední řadě děkuji zaměstnancům DKMO, MSK, ČSŽ, spolkům, sportovním klubům a dalším organizacím, bez nichž by to nebyl ten správný DEN DĚTÍ. Rádi bychom poděkovali i agentuře Rascals Agency Ostrava, která připravila pro děti skvělou zábavu. Tuto akci podpořil Bombus v rámci kampaně #Miliontyčinek.

Další oslava Dne dětí proběhla 2. června v Mateřském centru Bejbáček. A vážně se vydařila. Příjemná atmosféra, hudba, veselí a smích, děti tancovaly, skákaly, jezdily na poníkovi a především soutěžily a plnily úkoly. Všichni zaslouženě dostali odměny a nechali se krásně pomalovat. Počasí přálo, takže vše klaplo na jedničku. Děkujeme organizátorům, a to pracovníkům MC Bejbáček a Klubu Spirála.

A následovaly Dny dětí s MŠ Lesní a Základní školou speciální Orlová, ul. Jarní. Dny dětí proběhly v prostorách Klubu Spirály a zahrady. Děti soutěžily, tvořily květinky, které nyní zdobí prostory školy. Hrály stolní hry, opékaly párky. Jejich snaha byla odměněna sladkostmi, drobnými odměnami a především medailemi. A naše snaha tím, že se děti vracely do školy s dobrou náladou. Tyto aktivity připravila pracovnice Klubu Kudy Kam Zdenka Horáková, která se školami spolupracuje celoročně. Poděkování jí patří nejen od nás, ale děkují i učitelky škol a školek.

A aby toho nebylo v červnu málo, pracovnice tanečních klubů TK JOY a TK TBC s dalšími zaměstnanci zorganizovali v neděli 12. června TANEČNÍ SOUTĚŽ ORLOVSKÝ POHÁREK. Do sportovní haly GOA Orlová se sjelo více jak 500 tanečnic a tanečníků z Moravy a Slezska. Skvělá nálada, úžasné taneční výkony se nesly celý den parketem, tedy sportovní halou. A skvělá práce celého týmu byla znásobena získáním spousty medailí, pohárů. Všem gratulujeme, děkujeme a už se těšíme na další školní rok.

Ale pozor, ještě nekončíme školní rok. Právě nám startuje „sezóna“ letních táborů. Pedagogové připravují programy a už se těší na všechny děti, které s námi prožijí zajímavé a zábavné prázdninové dny. Věříme, že si s námi léto užijete. A ti, kteří nebudou na letních táborech, mohou denně (odpoledne) navštívit zahradu Klubu Spirála.

Kolektiv pracovníků DDM

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.6.2022

Zpět na výpis