ORLOVSKÉ MÚZY I TENTOKRÁT DOJALY A ROZTLESKALY

Orlovské múzy se zrodily před šesti lety. První ročníky byly velkolepé, ale pak přišel covid a poslední dva roky se tato krásná akce nekonala. Až letos! Nejen obyvatelé orlovských domovů seniorů a sociálních služeb pilně nacvičovali, ale do práce se pustily i partnerské domovy seniorů z Karviné, Ostravy a polských Gorzyc.

A výsledek? Ten předčil očekávání. Klienti všech těchto zařízení zaplnili do posledního místečka velký sál Domu kultury města Orlové a představili se v tom nejlepším světle. Hned první vystoupení naší Pohody bylo tak dojemné, že mnozí neudrželi slzičky dojetí. Vyznání lásky a úcty našim babičkám nadlouho zůstane v srdcích všech přítomných. A pak už se zpívalo a tančilo. Nechyběla ani návštěva polského cirkusu či staročeské poutě.

Sociální služby města Orlové v uplynulém roce oslavily své desáté narozeniny, ale oslavit toto výročí mohly až letos. A jejich závěrečné vystoupení, do něhož se zapojili nejen klienti, ale i všichni zaměstnanci pobavilo, ale co především, potvrdilo soudržnost tamního kolektivu. Byla to krásná tečka za hlavním programem.

Práce poroty byla více než složitá. Těžko rozhodnout, kdo byl nejlepší, když všichni byli skvělí. A tak letošní sošku Anděla převzali všichni účastníci. Všem posíláme velkou gratulaci a obdiv!

Součástí programu bylo i poděkování Hance Třaskové z Domova seniorů Pohoda za léta poctivé a náročné práce. Hanička odchází na zasloužený odpočinek a její poslední velkou akcí byla i příprava a nacvičení již zmíněného dojemného vyznání všem babičkám. I my posíláme Hance velké poděkování za spolupráci a přejeme hlavně hodně zdraví a spokojenosti.

Samozřejmě, že Orlovských múz se zúčastnila celá řada hostů a nechybělo ani vedení města Orlové, které celý program s nadšením sledovalo. „Bylo to krásné, dojemné a pro všechny seniory inspirativní. Patří jim velká gratulace, stejně tak jako všem zaměstnancům jednotlivých zařízení,“ shodli se starosta s oběma místostarosty. Ano, je až neuvěřitelné, co dokázali secvičit, jak dokázali své klienty motivovat a co všechno pro ně dělají. Obrovský dík posíláme i organizátorům Orlovských múz v čele s Jarkou Bernou.


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.5.2022

Zpět na výpis