SE ZÁKAZEM ŘÍZENÍ PROJEL ZÁKAZEM VJEZDU

Ve čtvrtek 7. dubna v 9:08 hodin projížděla hlídka MěP Orlová kolem Starého náměstí v Orlové-Městě, kdy si všimla řidiče, který nerespektoval zákaz vjezdu. Auto projelo zákazem vjezdu a dále pokračovalo po ulici P. Cingra, kde ho hlídka zastavila. Řidiče vyzvala k předložení dokladů, ale dočkala se pouze občanky a malého techničáku. Řidičák muž neměl, protože mu byl vysloven zákaz řízení. Šlo o občana Ostravy (1986). Lustrace u muže potvrdila zákaz řízení, a tak byl muž pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí omezen na osobní svobodě a předán státní policii.

ZMATENÝ HLEDANÝ SE NAŠEL
Týž den před půlnocí byla hlídka MěP Orlová vyslána do jednoho z paneláků na Masarykově třídě v Orlové-Lutyni, kde měl nějaký mladík klepat na dveře bytů a něco si pro sebe povídat. Oznamovatel měl obavu, zda mladík není pod vlivem léků nebo jiné omamné látky a aby v domě něco nevyvedl. Na místě hlídka zjistila, že jde o občana Orlové (1999), který není v ohrožení života, ale je osobou v pátrání Policie ČR. Státní policie se dostavila na místo a mladíka si převzala k dalšímu opatření.

AFTERPARTY NAŠTVALA SOUSEDY
V sobotu 16. dubna v brzkých ranních hodinách zasahovala hlídka MěP Orlová v dalším z paneláků na Masarykově třídě. Předseda samosprávy dotčeného domu oznámil narušování občanského soužití nadměrným hlukem, vycházejícím z jednoho bytu. Ozývala se hlasitá hudba, hlasitý hovor i křik. Na upozornění reagoval soused, rušící klid v domě, verbálním napadením správce domu. Strážníci na místě zjistili, že se jedná o občana Orlové (1995), který se vrátil z večerní zábavy, a s přáteli se rozhodli, že si u něj udělají afterparty. Muž pozval hlídku do bytu, kde vysvětloval své jednání. Během hovoru si hlídka všimla, že na stole obýváku má muž krabičku plnou marihuany. Hlídka muže omezila na osobní svobodě pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a přivolala na místo Policii ČR, která si věc i s podezřelým převzala k dořešení.

IGNORACE ZÁKAZU ŘÍZENÍ SE MU TĚŽCE NEVYPLATILA
Týž den ve 14:25 hodin byla hlídka MěP vyslána do ulice Žofinské v Orlové-Porubě, kde se měl v zeleném autě projíždět muž, který má zákaz řízení. Ve spolupráci s obsluhou kamerového systému se podařilo vozidlo zastavit v ulici Klášterní v Orlové-Městě, kde jej strážníci museli zablokovat dvěma služebními vozidly tak, aby nemohlo odjet.  Řidičem byl občan Orlové (1985) s platným zákazem řízení. Strážníci muže omezili na osobní svobodě až do příjezdu hlídku Policie ČR, které věc i s mužem na místě předali k dalším úkonům.

SJETÉHO ŘIDIČE PROZRADILA SVĚTLA
V úterý 19. dubna hodinu půlnoci zastavila hlídka MěP Orlová auto zn. Vauxhall, které nemělo za jízdy rozsvícena přední světla. Vozidlo řídil občan Orlové (1985), který sdělil, že si nevšiml, že mu světla nesvítí. Kontrolními testy na alkohol a jiné návykové látky bylo zjištěno, že řidič před jízdou nepil alkohol, ale výsledek na návykové látky byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Muž byl omezen na osobní svobodě. Při kontrole na zbraň u něj strážníci našli sáček pervitinu. Pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si věc i s podezřelým převzala k dalším opatřením.

Ilustrační foto


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.4.2022

Zpět na výpis