TAXÍK MAXÍK NADÁLE PLNÍ SVÉ POSLÁNÍ

V pondělí 25. 4. 2022 se po dvou letech v Praze opět uskutečnilo setkání provozovatelů a jejich dárců aut Taxíků Maxíků.

K dnešnímu dni rodina Taxíků Maxíků čítá v republice 22 vozů. Taxík Maxík je projekt sociální dopravy, který dlouhodobě podporuje Nadace Charty 77 -  Konto Bariéry a ČESKÁ LÉKÁRNA HOLDING, a.s., se sítí lékáren Dr. Max.

Také naše město je od roku 2020 jedním členem této rodiny, a proto jsou zástupci města každoročně zváni na setkání, na kterém prezentují své zkušenosti s provozem. Bílé autíčko se žlutými polepy Orlované dobře znají. Pokud si potřebují zajistit dopravu pro seniora nad 65 let či zdravotně postiženého k lékaři, volají telefonní číslo 607 752 550.

Naprostá většina uživatelů této dopravy do zdravotnických zařízení či lékárny, je spokojena, ale jsou i takoví, kteří jsou zklamáni, neboť k objednání Taxíka Maxíka musí dojít s předstihem.

Děkujeme zástupcům Nadace Konta Bariéry a lékáren Dr. Max nejen za pořízení automobilu, za finanční příspěvek, ale především za smysluplný projekt, který slouží široké seniorské veřejnosti i zdravotně postiženým ve městech po celé republice.


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.4.2022

Zpět na výpis