BĚHU OSVOBOZENÍ SE ZÚČASTNILO 299 ZÁVODNÍKŮ

Běh osvobození konaný u příležitosti 77. výročí osvobození města Orlové se těšil krásnému počasí, mimořádné účasti i skvělým výkonům. Závodilo se v sedmi kategoriích. Na start se postavilo neuvěřitelných 74 štafet po čtyřech běžcích, a také tři jednotlivci, kteří závodili v otevřené kategorii.

Nejvíce medailí ze štafetového běhu, celkem 10, letos zůstalo v Orlové! Byly to dvě zlaté, tři stříbrné a pět bronzových medailí. Celkem 7 medailí, a to tři zlaté, stejný počet stříbrných a jedna bronzová, putuje do Rydułtow a jedno zlato si z Orlové odváží dívčí štafeta z Czechowic-Dziedzic.

Nejlepší čas na trati zaběhla chlapecká štafeta ze SOŠ Net Office Orlová, 4 x 400 metrů chlapci zdolali za 4 minuty a 31 sekund.

Kategorii jednotlivců ovládl ředitel ZŠ Školní Marek Tešnar, pro stříbro a bronz si doběhli učitelé ze ZŠ Ke Studánce Martin Pospíšil a Viktor Pavelka.

Běhu se zúčastnili žáci ze všech orlovských základních škol, z doubravské základky, ze SOŠ Net Office a ze škol v polských partnerských městech.

Nepostradatelným partnerem při organizaci běhu byl náš Městský sportovní klub Orlová.

Všechny fotky z letošního Běhu osvobození najdete v naší fotogalerii. Kompletní výsledky najdete v příloze pod článkem.



Připojené dokumenty:

Výsledky Běhu osvobození PDF [151.0KB] 4.5.2022

Datum zveřejnění/aktualizace: 3.5.2022

Zpět na výpis