DOBROVOLNÍCI UKLIDILI 1,25 TUN ODPADU Z LESA POD KOULOVNOU

O víkendu se po dvouleté pauze a v náhradním termínu uskutečnil 7. ročník akce Ukliďme Orlovou. Desítka dobrovolníků si vzala do parády lesík pod Koulovnou, který se rozprostírá v blízkosti Letní aleje.

„Když jsme tady uklízeli před lety, byla to katastrofa – elektronika, pneumatiky, dokonce i od traktoru, tiskárny, koberce… Nyní můžeme říci, a souhlasí se mnou i Michal Tkáč, který se s místní organizací Českého červeného kříže úklidů účastní pravidelně, že je vidět ten progres a že to má smysl, protože toho nepořádku je tady i po letech méně. Prostředí lesíku je čím dál krásnější a konečně dýchá,“ říká organizátor akce Petr Drozdík.

Dodává, že kromě drobného nepořádku se našel i počítač, televize, rádio a mikrovlnka. Organizátor chce na podzim zorganizovat druhé kolo, takže ti z vás, kteří v náhradním termínu nemohli přijít, se mohou zapojit do podzimního úklidu. O jeho konání vás budeme včas informovat.

Organizátor i město Orlová děkuje všem dobrovolníkům, kteří v sobotu uklízeli, a dále všem partnerům, kteří akci jakýmkoliv způsobem podpořili. Jejich seznam uvádíme níže.

V neposlední řadě děkujeme cvičenkám ze Slovanu Orlová, které zorganizovaly vlastní úklid 23. března, a pánům Jaroslavu Lyskovi, Petru Kohutovi a Davidu Uherkovi, kteří dobrovolně pomáhají s likvidací černých skládek celoročně.

Poděkování za podporu akce patří:

  • všem zúčastněným dobrovolníkům
  • Ing. Nitschové a Bc. Siekierovi z MěÚ Orlová
  • společnosti SMO
  • společnosti POČÍTAČE ORLOVÁ
  • Hotelu Garni Orlová

Všechny fotky z úklidu najdete v naší fotogalerii.


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.5.2022

Zpět na výpis