VE ČTVRTEK STARTUJE GRACIA ORLOVÁ. NA START SE POSTAVÍ 138 CYKLISTEK

Po dvouleté covidové pauze startuje v příštím týdnu již 34. ročník Mezinárodního cyklistického závodu žen Gracia Orlová.

„Závod se jede na území Moravskoslezského a Zlínského kraje i částečně Slovenska. Jeho celková délka činí 377 kilometrů. Závod je rozdělen na tři etapy a dvě půl etapy,“ vysvětluje ředitel závodu Petr Koláček.

Do Orlové se tentokrát sjede 138 závodnic ze 14 zemí a 23 týmů.

1. etapa startuje ve čtvrtek 28. dubna ve 13 hodin v ulici Osvobození v Orlové-Lutyni, odkud peloton zamíří do Štramberku. V pátek 29. dubna se v Lichnově pojede 2. etapa. Další kilometry čekají cyklistky v sobotu 30. dubna. Dopoledne proběhne časovka na trati Havířov-Ostrava-Havířov, odpoledne 4. etapa se startem v 15 hodin v Dětmarovicích.

Závod skončí orlovskou etapou, čítající 8 okruhů ulicemi města. Startuje se tradičně od domu kultury, kde je i cíl. Na Malém náměstí před úřadem se uskuteční i vyhodnocení poslední etapy a ve finále i celého závodu, stejně tak jako slavnostní předání cen. Ve svátek práce proběhne i dětský závod v okolí kulturního domu se startem v 8:45 hodin.

Organizátoři vyzývají obyvatele měst a obcí, jimiž budou závodnice projíždět, aby dbali pokynů Policie ČR a zbytečně nevstupovali do vozovky v průběhu závodu.

„Stejně tak předem děkujeme všem, kteří s pochopením nebudou parkovat v místech, kde se plánují starty jednotlivých etap či cílové rovinky. Účastníků závodu je hodně a doprovodná vozidla musí někde zaparkovat a cyklistky se rozcvičit. Věříme, že všichni tuto mimořádnou situaci přijmou s pochopením a jsme jim za to vděční,“ zdůrazňuje Petr Koláček.

Informace k závodu najdete na www.graciaorlova.cz

Úvodní foto: archiv Organizačního výboru GRACIA ČEZ-EDĚ


Datum zveřejnění/aktualizace: 25.4.2022

Zpět na výpis