ORLOVOU NAVŠTÍVIL MINISTR PRO MÍSTNÍ ROZVOJ IVAN BARTOŠ

V rámci návštěvy Moravskoslezského kraje zavítal ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš také do Orlové. Prohlédl si historické jádro, vyloučenou lokalitu v Orlové-Porubě, právě rekonstruovaný Dům dětí a mládeže Orlová a novou zasedací místnost na městském úřadě.

Zajímal se zejména o využití evropských dotací v Orlové a vyjádřil přání, aby se dotační peníze využívaly právě tam, kde jsou nejvíce potřeba - na místní rozvoj.

„Hovořili jsme i o projektu, který se snad konečně na jaře dokončí, tedy o obnově náměstí 28. října, či rekonstrukci domu dětí a mládeže. Samozřejmě jsme řešili také možnosti, jak Orlovou oživit, zbavit konečně zátěže minulosti a zmírnit problémy, které místní lidi trápí. Kde může pomoci stát, kde ministerstvo, kde kraj nebo sama obec,“ napsal k návštěvě na svůj facebookový profil ministr Bartoš a dodal:

„Jsem za to rád. Orlovou si mnoho lidí pojí jen s nelichotivými statistikami. Město je ale přeci mnohem víc než jen souhrn neosobních dat. Tvoří ho lidé, jejich příběhy, tisíce každodenních drobných činností, práce, historie, architektura, krajina. Každé město má potenciál, jen musíme hledat cesty, jak mu rozkvět umožnit.“

Celé vyjádření přinese iTVO – internetová televize v sobotní premiéře Orlovských minut.


Datum zveřejnění/aktualizace: 25.4.2022

Zpět na výpis