VELIKONOČNÍ ZÁŽITEK SI ODNESLI NEJEN SENIOŘI Z POHODY

Příchod jarních svátků slavili senioři ve čtvrtek 7. dubna v orlovském Domově seniorů Pohoda. Mateřská škola Ke Studánce ve spolupráci s Dobrovolnickým centrem ADRA Havířov připravila pro klientky místního domova seniorů velikonoční zážitek.

Velký obdiv si zasloužily děti a učitelky z mateřské školy, protože společnými silami nacvičily bohatý program plný básniček a písniček za doprovodu hudebních tónů klavíru. Nejednou se jim podařilo také rozeznít hlasivky diváků. Radost ze zpěvu měli opravdu všichni přítomní po celou dobu vystoupení a příjemný pocit doléhal v srdcích klientů a dětí ještě několik hodin po skončení akce.

Na závěr svého vystoupení děti připomněly některé tradice Velikonoc. Lehce a hlavně s láskou vyšmigrustovaly seniorky z Pohody a rozdaly jim čokoládová vajíčka. Akce přinesla velké obohacení pro všechny, neboť ve stejný čas se mísila energie moudrosti a zkušeností seniorů se spontánním a bezprostředním prožitkem veselých dětí. Taková setkání nás neustále mile překvapují a našim životům dávají ještě větší smysl. Obzvláště tehdy, když můžeme vidět na vlastní oči náklonnost malých dětí ke starším lidem.

Velice děkujeme ADRA dobrovolnici Evě Ježíškové za organizaci velikonočního programu a zaměstnancům Domova seniorů Pohoda v Orlové za přátelské zázemí.

 

Veronika Šutová

koordinátorka dobrovolníků, Dobrovolnické centrum ADRA Havířov

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.4.2022

Zpět na výpis