UŽ JSTE HO VIDĚLI? ČSAD TESTUJE V ORLOVÉ NOVÝ MINIBUS

ČSAD Karviná testuje v síti městské hromadné dopravy v Orlové nový minibus ISUZU NovoCiti Life. Vozidlo o délce 7,9 metru se testuje na trasách orlovské MHD, které jsou běžně zajišťovány minibusem.

ISUZU NovoCiti Life nabízí cestujícím 21 míst k sezení a 39 ke stání. Jde o předváděcí vozidlo, vybavené velkou klimatizační jednotkou, kompletním dvojitým zasklením a designovým interiérem s imitací dřevěné podlahy. Nechybí v něm ani kneeling system pro snížení nástupní hrany. Větší bezpečnost zajišťuje mj. i integrovaný automatický hasicí systém v motorovém prostoru.

„Od testování si slibujeme hlavně reálné porovnání s našimi standardními minibusy a malými autobusy. V tomto segmentu trpí jednotlivé minibusy na poměrně časté opravy náprav a podvozku obecně. Proto si chceme rozšířit obzory i o méně známé výrobce, kteří by pro nás mohli být vhodnou alternativou,“ uvedl ředitel divize osobní dopravy 3ČSAD Jakub Vyvial

ISUZU vyvinulo nízkopodlažní konstrukční provedení s typickou samonosnou karosérií, která je běžná u autobusů standardní délky. Díky tomu minibus NovoCiti Life získává i při zachování malých rozměrů podobné jízdní vlastnosti jako běžný linkový autobus.

Foto: ČSAD Karviná


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.4.2022

Zpět na výpis