RODIČE S DĚTMI HRAJÍ A TVOŘÍ V ZUŠ J. R. MÍŠI

Základní umělecká škola J. Míši v Orlové-Porubě včera zažila další z krásných uměleckých akcí. Konal se tam tradiční koncert žáků hudebního oboru a jejich rodičů a ve foyer byla k vidění výstava oděvního designu. Originální malby na textil tvořili žáci výtvarného oboru rovněž s rodiči nebo jinými rodinnými příslušníky.

Koncert nazvaný „Rodiče hrají s dětmi“ má v umělecké škole dlouhou tradici, na kterou zhruba před osmi lety navázal také výtvarný obor akcí „Rodiče s dětmi tvoří“. Všichni si opět užili krásné chvíle při společném hraní a tvoření. Během obou aktivit bylo na dětech znát, že jejich blízcí jsou pro ně vzory, a bylo hezké pozorovat, jak rodiče své děti podporují a motivují při práci v umělecké škole.

„Osvědčilo se nám zapojovat rodiče do přípravy žáků. Jednak mají ke svým dětem vztahově blíže a dokážou jim třeba při tom vystoupení, které pro některé děti nemusí být úplně klidné, vytvořit takové bezpečnější zázemí, jednak tímto způsobem naši umělecko-pedagogickou tvorbu přenášíme na širší školní komunitu, do které samozřejmě rodiče, prarodiče a další blízcí žáků patří. Tímto způsobem je zapojujeme do podpory dětí a jejich studijních úkolů i výsledků a funguje to velmi dobře,“ uvedl ředitel ZUŠ J. Míši MgA. Andrej Vyoral, ArtD.

Všechny fotky z obou společných aktivit si můžete prohlédnout v naší webové galerii.


Datum zveřejnění/aktualizace: 31.3.2022

Zpět na výpis