I TITO LIDÉ PATŘÍ K ORLOVSKÝM HOKEJOVÝM LEGENDÁM

Součástí hokejového svátku, o kterém jsme vás informovali v minulém čísle Orlovských novin, bylo ocenění osob, které se zasloužily o rozvoj orlovského hokeje. Pro ty, kteří nejsou zrovna fanoušky hokeje, jen stručná připomínka. První březnovou sobotu se na našem zimním stadionu uskutečnil ALL-STAR PRO DOBROU VĚC II. Jinými slovy – proběhl charitativní hokejový zápas mezi ŠTEFI-TURY TEAMEM a ORLOVSKÝMI LEGENDAMI, a to ve prospěch sedmileté Natálky a jedenáctiletého Patrika, kteří bojují s handicapem. Výsledek zápasu předčil očekávání a výtěžek představoval částku ve výši 300 tisíc Kč.

Ale vraťme se k ocenění osob, které v průběhu let odvedly pro orlovský hokej obrovský kus práce. Neproběhlo sice na ledové ploše, ale v zázemí zimního stadionu. Ocenění osobně z rukou zástupců města Orlové a Městského sportovního klubu Orlová převzali Vladimír FARANA, Stanislav SAKSA, Jan ZIEMBINSKÝ a Karel VLČEK. V nepřítomnosti byli oceněni Jaroslav BARIŠ, Milan KUBALA, Ivo KOTABA a Vítězslav VÍTEČEK. Posledně jmenovaný se zápasu zúčastnil v roli aktivního hokejisty v týmu Orlovských legend.

„Byl jsem mile překvapen a nic takového jsem vůbec nečekal. Moc si toho vážím. Hokej jsem měl a mám stále moc rád,“ uvedl exprezident HC Orlová Vladimír Farana a dodal: „Vždycky jsem se snažil dát hokeji maximum, takto to cítili i hoši na ledě. Občas jsem musel přikročit k metodě cukru a biče, ale jinak to v hokeji nejde. Kluci byli úžasní.“

„Často vzpomínám na dřívější slávu orlovského hokeje. Byla to nádherná doba. Hokejisté, vedení klubu i fanoušci – všichni jsme byli srdcaři a hokej pro nás znamenal všechno,“ připomněl Stanislav Saksa.

Janek Ziembinský s Pepíčkem Hromadou tvořili nerozlučnou dvojici kustodů. Starali se o všechno, co bylo spojené s výstrojí, prali a sušili dresy, pečovali o pitný režim hráčů na trénincích i zápasech. Čistá kabina byla vždy jejich vizitkou. „Měl jsem rád všechny zápasy, venkovní i domácí. Vždycky jsem je viděl jako jediný z první řady. Otevírat včas dvířka na střídačce, bylo mým zápasovým úkolem,“ konstatoval s úsměvem Janek Ziembinský. 

In memoriam bylo uděleno ocenění Miroslavu SLOWIKOVI, Josefu HROMADOVI, Jiřímu ŠTEBELOVI a nezapomenutelné nestorce orlovského hokeje Edith MATĚJÍČKOVÉ, která léta jezdila i na venkovní zápasy a nikdy nezapomněla vzít s sebou obložené housky pro všechny hráče orlovského týmu.

Tucet lidí, kteří se zasloužili o rozvoj orlovského hokeje. Tucet lidí, pro něž byl hokej srdcovou záležitostí. DĚKUJEME!


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.3.2022

Zpět na výpis