POKRAČUJEME V REGENERACI V. ETAPY

Přichází jaro a s ním i opětovné zahájení prací na projektu regenerace V. etapy. Je zřejmé, že to vůbec nebude snadné. Jistě, nastanou komplikace s parkováním, ale věříme, že pochopíte, že bez nezbytných opatření tento projekt nelze zrealizovat.

Na podzim proběhly stavební práce v ulici F. S. Tůmy v úseku od supermarketu Billa po restauraci Atom. Opravily se tam chodníky, komunikace, veřejné osvětlení, mobiliář a parkovací stání. Do konce minulého roku proběhla i druhá etapa, kdy se rekonstruoval úsek od čp. 1209 do čp. 1213.

Nyní práce pokračují III. etapou. Od začátku minulého týdne probíhá rekonstrukce chodníku před domem čp. 1214. V  nejbližších dnech se bude také provádět přeložka vodovodního řadu a následně začne realizace nových parkovacích stání. Současně dojde k odfrézování části komunikace a položení nové asfaltové vrstvy. V této souvislosti je nezbytné uzavřít parkoviště u čp. 1210 na ulici F. S. Tůmy.

Až do 31. 5. 2022 bude platit zákaz zastavení na cestě v ulici F. S. Tůmy v úseku od sjezdu k supermarketu Billa po křížení s ulicí Krátká.

Stavba navazuje na předchozí regenerace sídliště V. etapa. Tato část bude stát bezmála 14,1 milionu korun včetně DPH a bude spolufinancována z prostředků Státního fondu podpory investic ve výši 5 284 414 korun.

Celá projektová dokumentace je veřejnosti k dispozici ZDE.


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.3.2022

Zpět na výpis