Z BÝVALÉ OBŘADKY JE MODERNÍ ZASEDAČKA

 

Téměř 19 milionů korun se rozhodlo město Orlová investovat do dlouho odkládané rekonstrukce bývalé obřadní síně  a přilehlých prostor na moderní a důstojné zasedací místnosti městského úřadu doplněné o technické zázemí a nové sociální zařízení.

„Celé dílo se skládalo z několika částí. První část zahrnovala rozsáhlé stavební úpravy včetně  bourání,  vyzdění, nového topení, nových dveří, podlah, kompletní nové elektroinstalace, slaboproudé instalace, stínění, obkladů, nových podhledů, koberce nebo kompletní nové vzduchotechniky,“ upřesňuje vedoucí odboru rozvoje a investic Ing. Martina Szotkowská.

Další etapa zahrnovala výrobu a instalaci nového nábytku na míru, který byl připraven na instalaci nejmodernější hlasovací a ozvučovací techniky.

Celý design je moderní a odlehčený. „Třešničkou na dortu je moderní audiovizuální technika, ozvučení, hlasovací zařízení, výpočetní technika doplněná o potřebné softwarové vybavení včetně moderních kamer, umožňujících zajištění živého vysílání z jednání. Srdcem i mozkem je nová serverovna s potřebným chlazením,“ dodává Szotkowská.

Tato dílčí rekonstrukce budovy městského úřadu byla v pořadí již šestá. Bývalá obřadní síň a přilehlé prostory, ve kterých kdysi občané vyřizovali nové doklady, tak byla přestavěna na moderní prostory k jednání. „Využívat se bude především pro zasedání zastupitelstva a rady města, konání konferencí, školení, občanských fór a dalších příležitostných akcí,“ upřesňuje starosta Orlové Mgr. Miroslav Chlubna a dodává: „Budova městského úřadu byla dle potřeb provozu postupně rekonstruována od roku 2001. Již v roce 2012 se uvažovalo o využití volných prostor bloku C pro potřeby zasedací místnosti rady a zastupitelstva. V té době byla podána žádost o dotaci, která však nebyla podpořena. Rozhodli jsme se rekonstrukci budovy městského úřadu dokončit z vlastních prostředků a získat tak moderní a multifunkční zasedací místnosti včetně odpovídajícího zázemí.“

Přestavbu prováděla od jara 2021 karvinská firma P. O. stav-trade. Na realizaci se podílely ještě společnosti Hilbert Interiéry a Techarstav. Jak už jsme zmínili, náklady představují částku ve výši 19 mil. Kč.

Zda je vše tak, jak má být, si zastupitelé vyzkoušeli v pondělí 21. února na svém zasedání.


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.2.2022

Zpět na výpis