DĚTSKÝ PARLAMENT NAVÁZAL SPOLUPRÁCI S MĚSTSKOU POLICIÍ. ZAČALA SEBEOBRANOU

V loňském roce oslovil Dětský parlament Orlová městskou policii s dotazem na možnou spolupráci. Městskou policii tento zájem těší a spolupráci s mladými lidmi vítá. Členové parlamentu projevili zájem vyzkoušet si základy sebeobrany, a tak se první letošní setkání uskutečnilo v zázemí Judo clubu Orlová.

Základy sebeobrany si dvacítka mladých mohla vyzkoušet pod vedením velitele městské policie a trenéra juda Romana Galii, kterému v závěru vypomohl i šéftrenér orlovského juda Tomáš Heczko. „Během dnešního setkání jsem se snažil ukázat úplně ty nejjednodušší obranné techniky – jak se vyprostit z úchopu, jak se někoho zbavit a utéct. To pro začátek úplně stačí. Je ale strašně důležité, aby si to mladí vyzkoušeli a to se dnes podařilo,“ řekl Roman Galia.

Městská policie věří, že tato aktivita přispěje ke zvýšení pocitu bezpečí mladých lidí ve městě a zároveň jim nabídne další možnost trávení volného času. „Moc se nám to líbilo, určitě jsme si z toho něco vzali a rádi bychom v tom pokračovali i do budoucna,“ shrnula zážitek za dětský parlament jeho předsedkyně Agáta Meslová.

Další fotografie z této povedené akce si můžete prohlédnout v této fotogalerii.


Datum zveřejnění/aktualizace: 18.2.2022

Zpět na výpis