HEIMSTADEN CHCE PŘEDEJÍT NEDOPLATKŮM NAVÝŠENÍM ZÁLOH

Ceny tepla a teplé vody výrazně vzrostly. Z praxe společnosti Heimstaden, největšího poskytovatele nájemního bydlení na území Orlové, je ale zřejmé, že lidé sice informaci o zdražování tepla zachytili, avšak řada z nich na tuto situaci zvýšením záloh nezareagovala.

O případných nedoplatcích za vytápění rozhoduje mimo jiné i výše zálohových plateb, kterou by si lidé měli ve vlastním zájmu hlídat, aby na konci zúčtovacího období nebyli vysokým nedoplatkem za teplo překvapeni. Jednou z možností, jak se nedoplatku za vytápění bránit, je navýšení záloh. Je nutné si uvědomit, že v současnosti lidé platí zálohy na rok 2022, přičemž vyúčtování dostanou až na jaře příštího roku.

Doporučení k navýšení záloh na topení a ohřev teplé vody o 20 až 25 % obdrželi klienti společnosti Heimstaden, která v Orlové vlastní 2 046 bytů, už loni v listopadu. Těm, kteří tak neučinili, navýší zálohy pronajímatel.

„V posledním únorovém týdnu zašleme svým klientům oficiální oznámení s uvedením nově platných měsíčních úhrad za plnění poskytovaná v souvislosti s užíváním bytu, tj. novou výší záloh na topení a ohřev teplé vody. Tyto splátky na uvedené služby od 1. března 2022 navyšujeme o stejnou částku, o kterou byla cena tepla zvýšena ze strany jednotlivých dodavatelů,“ zdůrazňuje mluvčí společnosti Heimstaden Czech Kateřina Piechowicz.

Společnost Heimstaden k tomuto kroku přistoupila, aby svým klientům pomohla předejít velmi pravděpodobným vysokým nedoplatkům, které by pro ně bez tohoto navýšení splátek vyplynuly z vyúčtování služeb za rok 2022.

Ilustrační foto


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.2.2022

Zpět na výpis