VESNA POKRAČUJE VE ZVYŠOVÁNÍ ŽIVOTNÍHO KOMFORTU SVÝCH KLIENTŮ

Nová bezbariérová koupelna v 7. patře Domova Vesna.

Domov Vesna dokončil na sklonku loňského roku další dvě velké investiční akce, jejichž cílem bylo nejen zvýšení uživatelského komfortu klientů, ale i zlepšení pracovních podmínek zaměstnanců. Ve všech pokojích na 4. patře byla vybudována nová sádrokartonová jádra, která nahradila původní umakartová. V 7. patře pak vznikla nová bezbariérová koupelna pro potřeby klientů s omezenou možností pohybu.

„Místnost, kde jsme vybudovali novou bezbariérovou koupelnu, původně sloužila pracovníkům. Protože nám však narůstá počet klientů s omezenou možností pohybu, rozhodli jsme se tento prostor využít pro vybudování páté bezbariérové koupelny. Tím jsme zvýšili nejen uživatelský komfort našich klientů, ale i pracovní podmínky našich pracovníků, protože vznikl dostatečně široký prostor s potřebným vybavením,“ říká vedoucí technického úseku Ing. Petr Maciejovský.

Přestavba bytových jader ve 4. patře domova stála 1 092 tis. Kč. Nová bariérová koupelna v 7. patře vyšla na 260 tis. Kč. A jak klienti, tak zaměstnanci potvrzují, že šlo o dobře vynaložené peníze.

 „Klienti jsou velmi spokojeni, že mají krásná nová jádra. A my jsme také rády, že máme v 7. patře další koupelnu. Protože jednak jsme se předtím musely dělit o koupelnu o tři patra níž, jednak nám takto řešený prostor velmi usnadní koupání klientů, kteří už nejsou tolik pohybliví,“ potvrzuje koordinátorka přímé péče Miroslava Ganobčíková.

V přestavbě bytových jader bude Domov Vesna pokračovat také v letošním roce, a to nejprve na 5. patře a postupně pak na všech ostatních. V plánu je také rozšíření rehabilitační místnosti a instalace druhé suché masážní vany, protože o tento druh masáží je mezi klienty obrovský zájem.

„Dále chceme pro klienty vybudovat aktivizační kuchyni s posezením a takovým dlouhodobějším záměrem je revitalizace zahrady tak, aby se stala oázou klidu pro naše klienty i jejich rodinné příslušníky,“ shrnuje plány do budoucna Ing. Maciejovský.


Nová bezbariérová koupelna v 7. patře Domova Vesna.Nová sádrokartonová jádra ve 4. patře Domova Vesna.Nová sádrokartonová jádra ve 4. patře Domova Vesna.
Datum zveřejnění/aktualizace: 15.2.2022

Zpět na výpis