ORLOVŠTÍ PŘISPĚLI DO TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY VÍCE NEŽ 40 TISÍCI KORUNAMI

Po loňské pauze letos opět vyrazily do ulic skupinky koledníků s odhodláním prostřednictvím Tříkrálové sbírky pomoci potřebným lidem.

Skupinek, které koledovaly pod vedením Charity Bohumín ve městech Bohumín, Dětmarovice, Rychvald, Orlová, Dolní Lutyně, Věřňovice a Doubrava bylo celkem 95. Zpívanou koledou a drobnými dárky se koledníci snažili potěšit srdce těch, kteří jim otevřeli dveře svých domovů a přispěli do kasiček.

„Letošní sbírka byla za celé roky nejúspěšnější a její výnos do fyzických pokladniček ve výši 504 207 Kč překonal všechny předešlé roky. V online kasičkách byly dary ve výši 30 250 Kč. Dárci v Orlové přispěli celkovou částkou 40 774 Kč,“ informuje ředitelka Charity Bohumín Zdeňka Kniezková Brňáková, DiS.

Všem dárcům, kteří podle svých možností přispěli do kasiček tří králů, patří velký dík. „Naši koledníci se setkali se vstřícností nejen v domácnostech, ale i na úřadech, školách, obchodech i u některých živnostníků, kteří je rovněž nenechali odejít s prázdnou. Moc děkujeme také koordinátorům sbírky. Bez nich by sbírka nebyla tak úspěšná,“ dodává ředitelka charity.

Charita Bohumín si moc váží vstřícnosti všech koledníků i dárců. Každý příspěvek, i ten nejmenší, je pro ni výrazem nejen solidarity s lidmi v nouzi, ale také důvěry v její práci a v to, že každá darovaná koruna přijde tam, kde může pomáhat a sloužit.

Výtěžek z letošního ročníku Tříkrálové sbírky věnuje Charita Bohumín na dovybavení v lednu otevřeného Domova pro seniory U Kaple v Dětmarovicích, který bohumínská charita provozuje.


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.2.2022

Zpět na výpis