PŘEDŠKOLÁKŮM SE VE ŠKOLE K. DVOŘÁČKA LÍBILO

Předškoláci z mateřinky K. Dvořáčka navštívili ve čtvrtek 20. ledna stejnojmennou základní školu. Tamější žáci a učitelé pro ně totiž připravili ukázkový výukový program, aby si budoucí prvňáčci udělali představu o tom, co je na základce čeká.

Pro předškoláky byly připraveny ukázky výuky v multimediálních učebnách výpočetní techniky a angličtiny. Děti se rovněž seznámily s robotikou, která už je součástí školních vzdělávacích programů. Výukou nanečisto předškoláky provázeli žáci 9. tříd, kteří se dětem věnovali individuálně, laskavě a trpělivě.

Předškoláci si vyzkoušeli především práci s počítačem, a to i v učebně angličtiny. Na chodbě před učebnou informatiky na ně čekaly zábavné kvízy, které zdolávali prostřednictvím robotických včeliček. Jak ovládat roboty si děti vyzkoušely prakticky na všech připravených stanovištích.

Novou jazykovou laboratoř a multifunkční učebnu přírodních věd si na základní školu K. Dvořáčka přijdou prohlédnout také předškoláci z mateřských škol Na Vyhlídce, Okružní a Lutyňská s polským vyučovacím jazykem.

„Tato aktivita probíhá v rámci projektu na zvyšování kvality infrastruktury škol. Díky tomuto projektu došlo na naší škole k rekonstrukci a modernizaci dvou výše uvedených učeben, které nyní představujeme předškolákům ze čtyřech různých mateřských škol. Jinak naší partnerskou školkou je mateřinka K. Dvořáčka a spolupráce mezi námi je dlouhodobá,“ uvedl ředitel ZŠ K. Dvořáčka Mgr. Zdeněk Nowak.


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.1.2022

Zpět na výpis