VÁNOČNÍ PŘÁNÍ

V první chvíli asi každého z nás napadne, jak ten čas letí. Ani se člověk neotočí a rok je za námi. Je ale jisté, že každému to utíká stejně. Ne nadarmo se říká, že nejdražší je čas. Často přemýšlíme, co a jak udělat pro druhého, čím potěšit, co ještě koupit pro toho, koho máme rádi, aby věděl, že nám na něm záleží. To je určitě moc dobře a je to krásné, v tom vytrvejme. Ale stejně si myslím, že je ještě jedna forma nebo způsob, kterým neméně vyjádříme svoji vděčnost, lásku. A to je právě ČAS.

 

Čas být s našimi milovanými, s tím, koho máme rádi. Dát druhému najevo, že jsme tu pro něj a nic a nikdo (žádný telefon, sms), mi ten čas nemůže vzít.

 

Každý den je Božím darem, který si nikdo z nás nemůže nárokovat. Važme si toho, že můžeme být jeden s druhým, že můžeme být spolu. Kéž jeden druhému dokážeme být oporou a tím nejkrásnějším darem. Ptáte se: co já můžu darovat?

 

Darujte úsměv. Nic nestojí a udělá mnoho. Obohatí toho, kdo jej přijal a neochudí toho, kdo jej věnoval. Nikdo není tak chudý, aby úsměv nemohl dát.

 

Darujte laskavé slovo. Pár slov potěší zvláště člověka osamoceného, nemocného, člověka, který je na dně svých sil.

 

Darujte slovo uznání. Někteří lidé mají spíš připomínky, výtky a kritiku, než aby ocenili, uznali a pochválili. Pamatujte: Trvalá kritika působí, jako když mezi běžící kola nasypete písek. Slovo uznání působí jako kapka oleje – všechno běží hladce.

 

Darujte chvilku svého času. Opuštěný a nemocný na tebe čeká. V tobě k němu může přijít Kristus, můžeš být jeho vyslancem, aniž bys o tom mluvil. Laskavé slovo, úsměv a povzbuzení. To je vláha, na kterou čeká vyprahlá poušť.

 

Přeji vám Bohem naplněný čas adventu i Vánoc. Do nového roku nadějí a Boží světlo. Všem vám vyprošuji Boží milost a požehnání.

 

Všechny vás zvu na vánoční bohoslužby, které se v Orlové budou konat takto:

24.12 –  Štědrý den v 16:00 a 22:00 hodin

25.12 –  Narození Páně v 09:00 a 10:00 hodin

26.12 –  sv. Štěpána v 09:00 a 10:00 hodin

31.12 –  sv. Silvestr v 16:00 hodin

01.01 –  Nový rok v 09:00 a 17:00 hodin

02.01 –  neděle v 09:00 a 10:00 hodin

 

P. Rafael Wala, farář


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.12.2021

Zpět na výpis