KOSTEL PRO VŠECHNY JE UŽ ROK TAKÉ ONLINE!

Je to právě rok, kdy Farní sbor SCEAV v Orlové začal působit na YouTube. K tomuto účelu založil kanál Kostel pro všechny. „Doba covidová přinesla mnohá omezení a poznali jsme to také v našem sboru. Lavice v kostele osiřely a na bohoslužbách byl často jen náš pastor Vladislav Szkandera a pomocný personál,“ vysvětluje pastorační pracovník Milan Zielina.

Kostel pro všechny proto neváhal přijmout výzvu a vstoupil do online prostoru, aby byl nablízku lidem, kteří o to stojí. Toto rozhodnutí s sebou přineslo prvotní investice a hlavně získání zkušeností. Zanedlouho začal sbor vysílat online bohoslužby.

„Velmi nás potěšil velký zájem i podpora na dalších sociálních sítích, kde jsme informovali o živém vysílání z bohoslužeb. Počet odběratelů YouTube kanálu začal stoupat. Postupně se zdokonalujeme, přesto máme ještě před sebou dlouhou cestu k dokonalosti,“ prozrazuje Milan.

Dalším krokem pak bylo online vysílání koncertů. Ty byly vždy oblíbené, ale v nejtěžší době se nemohly konat. Bylo to velké sousto, ale ve spolupráci s xtelevizí zrealizoval koncert Smíšeného vokálního sexteta Permoník a Karvinského vokálního kvarteta Quadricinium a Pěvecký recitál Evy Dřízgové-Jirušové a Patricie Janečkové. Vše se podařilo!

„Rádi bychom veřejnost pozvali ke sledování našeho YouTube kanálu Kostel pro všechny, jehož obsah je v současnosti velmi bohatý. Najdete zde archiv bohoslužeb, záznamy koncertů, seminářů a přednášek ze SAMu a také Slova naděje pro každý den,“ dodává

Závěrem sbor děkuje všem, kdo mu fandí a kdo jej podpořil, kdy se rozhodl rozjet online vysílání. Velký dík patří Nadaci OKD, která podpořila farní sbor v rámci projektu Online v kostele - audiovizuální vybavení. Start v online prostoru byl díky tomu mnohem jednodušší.

  • Kostel pro všechny je na Facebooku!
  • Kostel pro všechny vysílá na YouTube!
  • Kostel pro všechny má svůj web!


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.11.2021

Zpět na výpis