PIETNÍ AKT BUDE 11. LISTOPADU V 11 HODIN

 

Zveme veřejnost na pietní akt u příležitosti Mezinárodního dne veteránů, který se uskuteční 11. 11. v 11 hodin u památníku U Kapličky v Orlové-Lutyni.

V této souvislosti připomínáme i sbírku ke Dni válečných veteránů. Až do 30. listopadu bude možné po celém Česku zakoupit květ vlčího máku, tradiční symbol sbírky. Akce má za cíl připomenout statečnost těch, kteří bojovali za svobodu a demokracii na válečných frontách i v odboji. Výtěžek ze sbírky půjde na uchování a vyprávění příběhů bojovníků za svobodu. Část financí poputuje na Centrum pomoci Paměti národa, které přímo pomáhá odbojářům a veteránům. Sbírku už sedmým rokem organizuje Post Bellum. Samotný Den válečných veteránů 11. listopadu se u nás připomíná od roku 2001. 

Přispět libovolnou částkou do sbírky a pořídit si makový květ, který si na Den veteránů připínáme na šaty, bude možné na více než 800 místech České republiky. Podpořit sbírku lze také online www.denveteranu.cz. Za každý příspěvek organizátoři sbírky zapíchnou symbolický květ vlčího máku do připravených záhonů na veřejných prostranstvích vybraných měst.


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.11.2021

Zpět na výpis