VÝLOVY ORLOVSKÝCH RYBNÍKŮ

I letošní měsíc říjen se nesl ve znamení ryb. V polovině měsíce proběhly tradiční výlovy dvou rybníků. První výlov se konal na Malém Holotovci, a o týden později se uskutečnil na Holotovci Velkém. Chovnou rybou je tam téměř výhradně kapr, sem tam se v kádích objevil i amur. Rybáři měli nasazené i chovné candáty, ale těch letos bylo minimum.

„Celkem z obou rybníků tak bylo vyloveno velké množství kaprů, pár amurů a candátů. Po součtu všech kilogramů se vylovilo 1 360 kg kaprů, 281 kg amurů a 19 kg candátů,“ upřesnil výlov ryb jeden z členů rybářské organizace Roman Owczarzy.

Všechny ryby pak byly rozvezeny do orlovských rybářských revírů. Výlovů se zúčastnili členové výboru ČRS MO Orlová Josef Pop, Roman Owczarzy, Tomáš Slíva, Pavel Beliančín a další místní rybáři, kteří si zaslouží poděkování za dobrou práci.

Celý výlov, od vypuštění rybníka, po chytání ryb pomocí podběráků až po následné třídění všech druhů ryb do jednotlivých kádí, zabral rybářům přes dvě a půl hodiny. Letošní sezona byla ucházející a Pavel Beliančín, jednatel místní organizace Českého rybářského svazu Orlová, je dle svých slov spokojený.


Datum zveřejnění/aktualizace: 29.10.2021

Zpět na výpis