MĚSTŠTÍ STRÁŽNÍCI BUDOU HLÍDAT NA HŘBITOVĚ

Každoročně se s blížící se Památkou zesnulých zvyšuje frekvence návštěvnosti na hřbitovech. Každý z nás má někoho, komu chce přinést kytičku, zapálit svíčku a v tichosti zavzpomínat na chvíle, kdy slyšel jeho hlas a vnímal jeho lásku.

Toto období je obvykle spojeno s hlubokou úctou vůči všem, kteří nás navždy opustili. Čas od času se ale najdou lapkové, jimž nic není svaté, a z hrobů si odnášejí květiny nebo číhají na tašky, odložené na okraji pomníku. V tuto chvíli nastupuje Městská policie Orlová, která střeží naši bezpečnost a majetek. Jak jsme se dozvěděli, městští strážníci začínají už od 28. října, tedy obvykle ode dne, kdy lidé v souvislosti s „dušičkami“ začínají chodit na hřbitovy.

„Městská policie bude hřbitov hlídat nejen přes den, ale i v průběhu noci. Lidé se tam budou setkávat i s asistenty kriminality, a to až do 2. listopadu. Díky tomu by v těchto místech měl být klid a prostor k důstojnému uctění památky zesnulých,“ uvedl zástupce velitele městské policie Mgr. Milan Páleník.


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.10.2021

Zpět na výpis