KAM S NÍM? DO CYKLOBOXU!

 

Cyklisté, koloběžkáři, ale i maminky s kočárky zcela jistě uvítají tři nové cykloboxy na území města. Cyklisté, kteří vyrazí na kole do lesoparku a rozhodnou se pro návštěvu samotného areálu letního kina, nebudou muset řešit nerudovskou otázku „kam s ním“, protože své kolo mohou klidně uložit do cykloboxu.  S nápadem umístit cykloboxy do areálu Letního kina v Orlové přišla zastupitelka Ing. Miroslava Šromková. Tento projekt byl realizován v rámci participativního rozpočtu. Celkové náklady činily 274 509 korun.

Instalace cykloboxu  u budovy Městského úřadu na ulici Osvobození v Orlové-Lutyni vycházela z logiky věci. „Bydlím v Porubě a čas od času potřebuji si něco vyřídit na poště nebo na úřadě. Obvykle přijedu na kole a nastane problém. Kde si můžu to kolo bezpečně uložit, abych měl jistotu, že mi ho někdo neukrade? Několikrát jsem ho dokonce zamknul k lavičce. Ty boxy jsou fajn, ale musím se s nimi naučit zacházet,“ okomentoval cyklobox u městského úřadu šestapadesátiletý Petr.

Cykloboxy v centru města mohou využívat nejen návštěvníci úřadu, ale i spořitelny, pošty a domu kultury. Všechny tyto objekty občanské vybavenosti se nacházejí v bezprostřední blízkosti úřadu. „Cílem projektu je podpořit rozvoj cyklodopravy ve městě a nabídnout lidem možnost využít kolo jako dopravní prostředek nejen při cestách za sportem a volnočasovými aktivitami, ale i při vyřizování úředních záležitostí a cestě za kulturou,“ konstatoval místostarosta Miroslav Koláček.

Náklady na realizaci tohoto cykloboxu činily 133 900 korun, přičemž 90 tisíc Kč poskytl ČEZ. 


Datum zveřejnění/aktualizace: 25.10.2021

Zpět na výpis