KAŽDÝ HLAS ROZHODUJE

Dnes odpoledne jsme navštívili některé volební místnosti, ale rozhodně to nenasvědčovalo tomu, že by se lidem nechtělo k volbám. Faktem je, že převládaly starší ročníky, ale k volebním urnám přicházeli i prvovoliči.

Před volebním místem v Základní škole Mládí v Orlové-Lutyni jsme se potkali s Michalem. „Původně jsem myslel, že k volbám nepůjdu, ale když jsem viděl na facebooku toho Babiše, tak jsem se rozhodl, že svůj názor změním. A koho jsem volil? Piráty. Chce to změnu. Třeba to taky bude trefa vedle, ale ještě nikdy nebyl u moci,“ podotkl osmnáctiletý student Michal. Doprovázela ho jeho přítelkyně Lucka. Ta nám prozradila, že by nevěděla, koho volit. „Naši jdou volit SPOLU a babička s dědou komunisty,“ smála se šestnáctiletá dívka.

O kousek dál jsme si vyslechli zajímavý rozhovor dcery s matkou. Matka šla volit ANO, ovšem dcera jí to vymlouvala slovy: „Mami, ale budoucnost jsme my, my mladí. To nemůžeš! Musíš myslet na nás.“

Ve Staré Orlové jsme si povídali s lidmi, kteří vyšli z volební místnosti ve vestibulu historické radnice. Paní Božena patří k tradičním voličům. „Nikdy jsem u voleb nechyběla a jsem na to hrdá. A koho jsem volila? Jako vždycky, sociální demokracii,“ prohlásila hrdě. Její kamarádka, dvaasedmdesátiletá Marta, volila komunisty. „Přemlouvala jsem i manžela, aby jim dal hlas, ale ne, ten šel volit ANO,“ zlobila se. Pan František konstatoval: „Ano, dal jsem jim hlas. Mám rád Babiše a ten má rád důchodce.“¨

Na Výhodě jsme se ve dveřích srazili s Vlastíkem. „Kdepak, já bych Babiše nevolil. Můj hlas patří jednoznačně SPD,“ uzavřel debatu.

Vážení občané, mějte na paměti, že každý hlas rozhoduje a je jen na Vás, komu ho dáte. Hlavně – přijďte k volbám. Volební místnosti jsou otevřené dnes do 22 hodin a zítra od 8 do 14 hodin.


Datum zveřejnění/aktualizace: 8.10.2021

Zpět na výpis