ZA POSLEDNÍ MĚSÍCE ODHALILY FOTOPASTI DĚVET PACHATELŮ

Letos od května do října bylo díky fotopastem rozmístěných v lokalitách, kde pravidelně dochází k nelegálnímu odkládání odpadu, zjištěno už 16 přestupků. V devíti případech se podařilo idenfitikovat pachatele a uložit jim pokutu. Hned tři pokuty v řádech tisíců korun rozdali strážníci během uplynulého víkendu.

V sobotu 2. října po 20. hodině bylo při pravidelné kontrole problematických míst zjištěno, že někdo opět odložil nábytek ke kontejnerům na směsný odpad v ulici Žofínská v Orlové-Porubě.

„Na tomto místě máme umístěnu fotopast. Ze stažených fotek jsme zjistili, že pachatelem je muž ve světlých botách a bílé čepici. Prověřováním v místě okolí místa přestupku a pomocí místní a osobní znalosti jsme identifikovali pachatele, kterým byl občan Orlové, ročník 1998. Hlídka ho konfrontovala s pořízeným důkazním materiálem, načež se mladík na místě k jednání doznal a věc byla vyřešena v příkazním řízení pokutou,“ sdělil velitel Městské policie Orlová Mgr. Bc. Roman Galia.

Další případ se na stejném místě odehrál i o den později. Pachatelé opět místo do sběrného dvora zamířili do ulice Žofínské, kde nelegálně odložili odpad, což opět zachytila fotopast. Snímky odhalily dvě osoby, které na vozíku přivezly starou ledničku. Po prošetření zjištěných skutečností identifikovali strážníci oba pachatele a přestupek vyřešili na místě pokutou v řádech tisíců korun.

Na sedmi pokutách uložených na místě činu zaplatili pachatelé těchto přestupků celkem 13 500 korun.


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.10.2021

Zpět na výpis