AKORD ZÍSKAL ČESTNÉ UZNÁNÍ NADACE CHARTY 77

Výjimečné seniory a seniorské kluby z celé republiky ocenil při příležitosti Mezinárodního dne seniorů projekt SenSen (Senzační senioři) Nadace Charty 77. Slavnostní vyhlášení výsledků se konalo v neděli 3. října v Pražské křižovatce. Čestné uznání v kategorii Nejlepší klub roku 2021 získal neformální klub AKORD – Aktivní orlovské a rychvaldské dámy, který v Orlové vyvíjí svou činnost už 16 let.

„Z celkového počtu 32 přihlášených seniorských klubů bylo oceněno 7 organizací, z toho 3 byly z Moravskoslezského kraje a Orlová mezi nimi nechyběla. Programem nás provázela moderátorka Markéta Fialová, vystoupení zajistilo divadlo Semafor, jmenovitě pan Jiří Suchý s Jitkou Molavcovou. Jak ocenění, tak kulturního vystoupení bylo pro naše ženy neskutečným zážitkem. Děkujeme vedení Nadace Charty 77, že seniorům věnuje tolik času a že dokáže ocenit jejich činnost. Děkujeme všem seniorům za aktivní přístup k životu. A AKORDU přeji, ať jim to spolu stále pěkně ladí a hraje,“ okomentovala úspěch místostarostka Orlové Bc. Naďa Kubalová, která se slavnosti osobně zúčastnila.

Klub AKORD tvoří 16 žen s věkovým průměrem přes 73 let. Poznaly se v orlovské knihovně při trénování paměti a teď pomáhají, kde je potřeba, a to i za hranicemi naší země. Pletly například deky pro nemocnici v africkém Malawi. Dekami, ponožkami, čepičkami a hračkami obdarovávají i miminka v porodnicích nebo lidi v domovech seniorů. Těm píšou také vánoční a novoroční přání, v době covidové také osobní dopisy.

Projekt SenSen je platforma pro více než 150 seniorských klubů a organizací z celé republiky. Vytváří neformální spojení lidí, kteří nechtějí jen odpočívat a přijímat cizí pomoc. K SenSenu se přidávají všichni senioři, kteří se rádi dívají kolem sebe, není jim lhostejný vývoj města. Chtějí a umějí předat své zkušenosti, kvalifikované názory nebo vzpomínky, které by neměly upadnout v zapomnění. Našli jste se v této vizi, pak určitě navštivte web www.sensen.cz a můžete začít.


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.10.2021

Zpět na výpis