VZNIKLO INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM

V návaznosti na polsko-české memorandum Okresní hospodářské komory Karviná byly podniknuty kroky k založení Informačního a poradenského centra. Všem zájemcům o polsko-českou spolupráci se tak dostane bezplatného poradenství.
Odkaz https://www.pic-cid.eu.

Hlavním úkolem tohoto centra je poskytovat podnikatelským subjektům na obou stranách hranice regionu komplexní poradenství v oblasti legislativy a práva, státní správy, ekonomiky, daní a financí. K naplnění tohoto úkolu již byl zrealizován průzkum mezi českými a polskými podnikatelskými subjekty, jehož hlavním cílem byla konkrétní analýza podnikatelského prostředí v příhraničním regionu Těšínského Slezska, identifikace veškerých povinností, podmínek, rizik a návrh krátkých řešení jednotlivých rizik.

Celkem bylo na české a polské straně osloveno 267 podnikatelských subjektů a do průzkumu se aktivně zapojilo celkem 105 subjektů. Výstupy z průzkumu jsou využívány pro další upřesnění realizace jednotlivých aktivit projektu. Dalšími aktivitami projektu bylo vybudování webových stránek ve dvojjazyčné verzi, realizace odborných konferencí na české i polské straně a ve finále je vybudováno Poradenské a informační centrum, a to včetně jeho technického a personálního zabezpečení.

Centrum poskytuje komplexní poradenskou činnost pro podnikatelské subjekty regionu. Činnost centra bude zabezpečována i po ukončení realizace projektu.

.


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.9.2021

Zpět na výpis