ORLOVSKÝ PSÍ ÚTULEK SE ROZROSTL

Pravidelně vás informujeme o novinkách z orlovského útulku, neboť chceme, aby každý ze svěřenců měl co nejdříve možnost dostat se do dobrých rukou vhodného majitele. Opět tady máme několik nových pejsků, kteří se do útulku dostali ne vlastní vinou, nýbrž smutným osudem, který je o domov připravil.

HUGO se potuloval v ranních hodinách na ulici Masarykova. Je to hodný a hravý pejsek.

BARON je cca šestiletým křížencem bígla, velmi klidné a přátelské povahy. Toulal se po jedné z okrajových částí města, čip ani evidenční známku neměl. Je zřejmé, že byl zvyklý běhat kolem domku se zahradou. Je čistotný, ale zvyklý v bytě není. Má rád procházky a na vodítku jde klidně a netahá, ostatních pejsků si nijak zvlášť nevšímá. Jde tedy sice o trošičku staršího, ale zato klidnějšího a pohodového parťáka, vhodného spíše k domku se zahradou.

DARGO je krásný a statný Pyrenejský horský pes. Člověk by si řekl, že tak krásného psa by se snad přeci nikdo nezbavil, ale opak je pravdou. Darga si začátkem roku osvojil jakýsi pán z ostravského útulku (proč byl již v útulku v Ostravě, nevíme). Vybral si ho a přivedl do pronajatého domu se zahradou, avšak tento páníček se jaksi špatně domluvil s majiteli o chovu psa a také Dargo časem odmítal cizí lidi, tedy i majitele pronajatého pozemku vpustit. Páníček také prý podcenil výběr psa, a už ho ani nechce a nemůže dále chovat. Toliko k Dargově smutné minulosti. Zkrátka ho v psím životě zatím provází smůla!

Zde v útulku se mu určitě vynasnažíme najít opravdu vhodného a věrohodného páníčka, aby už nemusel znovu zažít podobné zklamání. Děláme to jistě pro všechny naše pejsky, avšak u Darga by již nějaké možné vrácení do útulku mohlo být fatální!

Momentálně k jeho povaze je třeba říci, že je prozatím k nám nedůvěřivý. Není zlý, neútočí, ale zatím nemá zájem o kontakt, a nechce s námi nijak kamarádit. Není divu po všem, čím si prošel. Můžeme klidně říct, že teskní a nějak se s tím zatím srovnává. Pár dní nám tedy zřejmě potrvá, než si získáme jeho zájem a důvěru. Mnohé vám napoví samotná charakteristika povahy tohoto plemene, je to opravdu dosti citlivý, trochu paličatý, ale zato opravdu věrný ochránce rodiny a společník. Do rodiny s malými dětmi jej však nedoporučujeme, pokud s nimi nevyrůstal a nedají mu dostatek času pro aklimatizaci, nedělalo by to dobrotu. Nejlépe by pro něj byl páníček, co už má trošku zkušenosti s tímto, nebo podobným plemenem.

ROCKY je cca 3letý krásný kříženec, který se k nám dostal z ulice a doposud se k němu nikdo nepřihlásil. Čip, ani známku, a ani obojek v době odchytu neměl. Zpočátku s námi v útulku nechtěl vůbec kamarádit a byl zalezlý v boudě a vrčel. Možná mu nedělalo dobře prostředí útulku a zvykal si. Po pár dnech se nám ho podařilo „ukecat,“ ať netrucuje. Od té doby nám tu řádí jak tajfun! Teď je úplně jako vyměněný, miluje pozornost a vycházky, zpočátku běhá jak tryskáč, skáče, dovádí a předvádí se, je plný energie, kterou ze sebe hned po puštění z kotce musí nějak dostat. Poté co se zklidní, přijde se i pomazlit, a pak reaguje i na základní povely, jako sedni, lehni, ke mně. S ostatními pejsky se moc dobře nesnáší, spíše jak s kterým. Má rád házení míčků a občas, teda když se zklidní, tak nám ho i přinese. Celkově na nás působí jako mladý, hravý, přátelský a velmi energický psík, který potřebuje pohyb, někoho, kdo ho bude brát na hory, na kolo, na delší vycházky, a také miluje koupání.

CIRA je krásná kříženka nejspíš německého ovčáka a retrívra, kterou do útulku přivedl její majitel, s tím, že se o ni již nezvládá starat. Ze začátku byla nedůvěřivá z nového prostředí, ale za pár dní si začala zvykat, a dnes už konečně vyšla ven z kotce na vycházku. Je to vnímavá pozorná fena, poměrně klidné povahy, umí základní povely. Vhodná na zahradu jako hlídač, ale je i psí společnice.

Cira nám v útulku trošinku přibrala, pohybu má sice u nás dost, ale sní vše, na co přijde. Když jí ráno pustíme s ostatními kamarády poběhat po areálu, první, co ji zajímá, jsou jejich misky, které jim dokonale vyjí.  Její povaha je ideální k hlídání zahrady či domku. Cira je hrozně vděčná za pohlazení a pozornost, pak si každého, kdo s ní vyjde na vycházku, s vděčností hlídá, a to doslova. Je velmi srdečná, jen potřebuje malinko času na seznámení, potom se může člověk spolehnout na opravdovou ochránkyni a vyjít si klidně i nočním parkem beze strachu. Cira je i velmi hravá a chytrá fenka, která není zlá, a dá každému jasně najevo, kdo je její páníček, a koho si hlídá.

SANDY je naprosto úžasná psí kámoška, je sice malinko starší (cca 7 let), ale zato až neskutečně pohodová. Z útulku si ji berou na vycházky i rodiny s malými dětmi, se kterými je Sandy absolutně šťastná. Také si ji zde velmi oblíbila jedna naše dobrovolnice, která s ní často cestuje a běhá po horách, a dle ní je Sandy naprosto Best of fenka. Sandy je tedy velmi společenská, milá, vděčná, hravá a mazlivá, ráda cestuje autem a miluje děti.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.9.2021

Zpět na výpis