O ČEM JEDNALA RADA MĚSTA ORLOVÉ?

 

Pětadvacátého srpna se v zasedací místnosti orlovského úřadu uskutečnilo druhé srpnové jednání rady města. Radní vzali na vědomí zprávu o činnosti jednotlivých komisí a informativní zprávu městské policie o vyhodnocení veřejných zakázek malého rozsahu za období prvního pololetí letošního roku. Radní diskutovali i o potřebě noclehárny v našem městě. K tématu se vrátíme v některém z příštích čísel Orlovských novin.

Dále Rada města Orlové projednala a zastupitelstvu doporučila vydat obecně závaznou vyhlášku o ochraně veřejné zeleně. Původní vyhláška je z roku 2005, a tudíž vyvstala nutnost ji přepracovat a aktualizovat. Některé body vyhlášky jsou již uvedeny v zákoně. S obsahem vyhlášky vás seznámíme po projednání v zastupitelstvu. Odbor výstavby a životního prostředí předkládal radě města i obecně závaznou vyhlášku č. 7/2021, kterou se nařizuje provedení speciální ochranné deratizace. I touto vyhláškou se budou v září zabývat naši zastupitelé.

Hovořilo se o poskytnutí neinvestiční dotace na sportovní činnost HC Orlová, neinvestičních dotací z variabilního fondu kultury a z variabilního fondu zájmové činnosti.

Zajímavým bodem bylo pojmenování veřejných prostranství. Rada vzala na vědomí informaci o výsledcích veřejných anket na pojmenování nové aleje v Orlové-Lutyni, která lemuje chodník vedoucí od Koulovny k letnímu koupališti a doporučila zastupitelstvu rozhodnout o názvech nové aleje a stromořadí. Tady snad můžeme prozradit, že alej od Koulovny by se mohla jmenovat Letní a stromořadí by mohlo nést název Přátelství, ale nepředbíhejme a nechme to na zastupitelích. Schválením prošla i Ročenka města Orlové za rok 2020, o níž rovněž budou jednat zastupitelé.

Členové Rady města Orlové schválili bezúplatný převod části pozemku na místním hřbitově od Židovské obce v Ostravě. Rovněž se zabývali bezúplatným převodem movitého majetku – sanace ekologických škod „Řešení a zajištění ověřených výstupů metanu ve městě Orlové.

Nelze se nezmínit o revitalizaci údolí Zimovůdky – propojení Zámeckého parku a lesoparku, či o změně závazku ze smlouvy na veřejnou zakázku „Realizace energetických úspor – Dům dětí a mládeže čp. 958“. Schváleny byly i návrhy na změny Územního plánu Orlové.  

Ke většině výše zmíněných bodů se vrátíme v samostatných článcích, případně v článku ze zářijového zasedání Zastupitelstva města Orlové.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 31.8.2021

Zpět na výpis