TŘI TVÁŘE, TŘI PŘÍBĚHY, TŘI PODANÉ RUCE

Tentokrát se bude na festivalu ROCKTHERAPY pomáhat hudbou třem orlovským dětem s mentálním postižením.

První tváří je patnáctiletá Kamila FÁBRYOVÁ. Trpí mikrocefalií, což je vrozená vada. Z příspěvku by maminka koupila Kamile trojkolku pro handicapované a pořídila by jí vybavení pro pohybové aktivity.

Dominikovi KOVAŘÍKOVI je dvanáct. Jeho diagnóza je Westův syndrom, pravostranná hemiparéza, ADHD. Dominik by potřeboval lázně, je nezbytná rehabilitace nožičky a vzhledem k jeho pohybovému omezení by potřeboval i kočárek.

Třetí tváří je čtrnáctiletý autista se středně těžkou retardací Michal ONDRŮŠ. Michal touží po vybavení dětského pokoje, miluje auta a potřeboval by i svůj tablet. 

„Jsme rádi a pevně věříme, že letošní ročník festivalu se uskuteční, i když s určitými protiepidemickými opatřeními. Vloni jsme nikomu nemohli pomoct, tak to letos musíme napravit. Všechny kapely vystoupí za úplně jiné částky než je běžné, všichni jsou si vědomi faktu, že se jedná o charitu. Věřím, že všechno dobře dopadne a vybereme hodně zajímavou částku,“ uvedl jeden z hlavních organizátorů festivalu Ivan Jeki Jekielek.

„Je skvělé pomáhat lidem a podávat jim pomocnou ruku, ale bez sponzorů a lidí, kteří do toho dávají svou duši, elán a energii, by to asi nešlo. Takže – všem patří velký dík,“ podotkla ředitelka Domu kultury města Orlové Bc. Bára Heczková.


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.8.2021

Zpět na výpis