ORLOVŠTÍ ŠKOLÁCI SE MOHOU TĚŠIT NA NOVÉ, SUPER MODERNÍ UČEBNY

Dohromady deset nových multimediálních učeben v těchto dnech vzniká na pěti orlovských základních školách. Žáci ze škol K. Dvořáčka, Školní a Mládí se mohou těšit na nejmodernější učebny jazyků a přírodních věd, žáci ze škol U Kapličky a Ke Studánce získají rovněž nové jazykové učebny a k tomu venkovní přírodovědné učebny. Do všech nově vybudovaných učeben bude bezbariérový přístup, včetně zajištění bezbariérovosti sociálního zázemí.

Cílem této investice v hodnotě bezmála 19 milionů korun je zvýšení kvality vzdělávání v pěti školách zřizovaných městem, v nichž se dohromady vzdělává zhruba 2 200 žáků. Kvalitní zázemí pro výuku, které žákům umožní využívat interaktivní prvky a moderní výukové materiály i pomůcky, podpoří znalost cizích jazyků, přírodních věd a digitálních technologií.

„Projekt řeší především nedostatečnou infrastrukturu pro výuku cizích jazyků a přírodních věd, kdy zapojené školy v některých případech disponují učebnami, které slouží výuce od 80. či 90. let minulého století, přičemž od té doby nebyly v těchto učebnách realizovány žádné zásadnější úpravy. Tyto učebny tak už zcela neodpovídají aktuálním nárokům na moderní multimediální výuku vybraných předmětů, která klade důraz na interaktivitu, názornost, aplikace teorie do praxe a podobně,“ přiblížila význam projektu vedoucí odboru rozvoje a investic Ing. Martina Szotkowská.

V praxi to vše znamená, že žáci se mohou těšit na učebny s novými stoly, židlemi a dalším nábytkem, počítači se zajímavými výukovými programy, interaktivní tabulí, novým osvětlením a elektrickými roletami, které umožní snadné a rychlé zatemnění. Rovněž altány s kapacitou 30 žáků nabídnou vše, co je k hodině přírodopisu na čerstvém vzduchu potřeba. 

Projekt je spolufinancován z Integrovaného regionálního operačního programu.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.8.2021

Zpět na výpis