OTESTUJTE SVŮJ POTENCIÁL V CENTRU BEZPEČNÉ JÍZDY

Také v roce 2021 pokračuje ojedinělý vzdělávací program Jedu s dobou. Je určen pro aktivní řidiče nad 65 let. Díky finanční podpoře z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů je pro účastníky zdarma. Kurz probíhá v centrech bezpečné jízdy, nejbližší jsou v Ostravě a Třinci.

Zájemci se mohou zaregistrovat a rezervovat si termín na www.jedusdobou.cz. Účastníky kurzu čeká např. krizové brzdění a zvládnutí smyku, zdravověda, novinky v dopravních předpisech a jiné zajímavosti.

Tento již 4. ročník realizuje Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů AČR.

„V souvislosti s demografickou změnou, a tedy i zvyšujícím se počtem osob v seniorském věku, neustále roste i význam této skupiny s ohledem na bezpečnost silničního provozu. Pojišťovny zaznamenávají 21 % klientů povinného ručení osobních automobilů ve věku 65 let a výše,“ řekl dříve výkonný ředitel České kanceláře pojistitelů Jan Matoušek.

„Projekt Jedu s dobou podporuji. Vyzkoušet si reakce vozidla na polygonu je jeden z nejlepších tréninků pro bezpečnou jízdu v silničním provozu, neznám lepší recept,“ doplnil patron projektu Karel Loprais, který sám v životě zažil za volantem mnoho horkých okamžiků.


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.7.2021

Zpět na výpis