V ORLOVSKÉM ÚTULKU JSOU NOVÍ PEJSCI

 

Do orlovského útulku přibyli noví svěřenci. Jedná se o dvě fenečky a dva pejsky. Budeme velice rádi, když vás jejich příběhy zaujmou a najde se vhodný adopce, který jim nabídne nový domov, kde se už tito mazlíčci budou mít dobře napořád.

KORI je cca čtyřletá fenka Chodského psa. Toulala se po velmi frekventované silnici mezi Havířovem a Orlovou. Štěstí, že se jí, ani nikomu nic nestalo. Kori je velmi veselá fenečka hravé a kamarádské povahy, která reaguje také na základní povely. V době nálezu byla velmi silně zablešená s dosti zanedbanou srstí. Byl u ní zjištěn čip-945000002264384, který je sice registrován, avšak majitel telefon nezvedá a na SMS nereaguje. Majitele budeme tedy vyzývat i písemně. V případě zájmu se spojte s naším útulkem, pro přesné informace k možnosti adopce.

EJMY je hodná fenka, která se v útulku teprve rozkoukává. Byla přivedena pěstounem, který ji nezvládal.

RONY byl do útulku přiveden paničkou, která se dostala do tíživé životní situace a nemohla jej dále z vážných existenčních důvodů chovat. "Rony je přátelský, zvladatelný pes a byl chován v bytě, avšak je vcelku divoký a základní povely neumí. Špatně se také snáší s ostatními psy," – uvedla jeho dřívější panička při předání do útulku. Jeho adopce je již možná.

 ROCKY je krásný, statný a zdravý pes plemene dobrman, narozen 6.4.2014. Tomuto kamarádovi zemřel jeho páníček, a tak Rockymu hledáme nový domov. Je klidné a přátelské povahy a byl chován v bytě. Má moc rád delší vycházky, zpočátku sice trošku více tahá, avšak to může být dáno i tím, že se mu jich v poslední době tolik nedostávalo. Po delší vycházce se zklidní a jde hezky u nohy. Na povely zatím moc nereaguje, vždyť si také teprve na nás zvyká, ale na přivolání pěkně přijde. Jak to má s ostatními pejsky nevíme, s fenkami však problém nemá, rád si s nimi hraje a nahání se. Doporučujeme jej spíše k lidem s větší zahradou a možností výběhu. Také, aby mohl být v zimě doma v teple, nebo přímo v bytě, kde byl zvyklý, avšak k lidem s dostatkem času k delším a pravidelným vycházkám. Rocky byl očkován, očkování má ale prošlé, tudíž jej veterinář teprve naočkuje. Je také čipován. Budeme tedy moc vděčni za případné vhodné zájemce.

Na tyto i jiné pejsky je možnost se přijet podívat a domluvit se eventuálně i na procházce.

V případě zájmu volejte na tel. 603 282 427, a to vždy jen do 15:00 hodin.


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.7.2021

Zpět na výpis