TVÁŘEMI ROCKTHERAPY 2021 JSOU MICHAL, DOMINIK A KAMILA

Tváře Rocktherapy 2021 bez Michala, kterého zastoupila maminka (zcela vpravo).

Dnes jsme se setkali s tvářemi 12. ročníku festivalu Rocktherapy, který každoročně pomáhá potřebným. Loni se oblíbený svátek rocku z důvodu pandemie nemohl uskutečnit, všichni však věříme, že Rocktherapy 2021 dospěje v sobotu 28. srpna do zdárného konce a tři tváře festivalu se dočkají toho, co momentálně ke zvládání svého hendikepu nejvíce potřebují.

Tvářemi letošní terapie rockem jsou děti s mentálním postižením, jmenovitě Michal Ondrúš (14), Dominik Kovařík (12) a Kamila Fábryová (15).

Míša, který se setkání neúčastnil, protože je v lázních, trpí autismem a středně těžkou retardací. Nejvíce by se mu teď hodily pomůcky pro autisty, tablet a nové vybavení pokojíčku.

Domču postihl Westův syndrom, což je závažné epileptické onemocnění. K tomu trpí pravostrannou hemiparézou a ADHD. Příspěvek by jeho rodiče využili na lázeňskou léčbu a nákup nového kočárku.

Kamilka trpí mikrocefalií, mentálním a tělesným postižením. Příspěvek by v jejím případě putoval na pořízení trojkolky pro hendikepované a dalšího vybavení pro pohybové aktivity.

Setkání se samozřejmě zúčastnil hlavní organizátor Rocktherapy Ivan Jekielek, ředitelka domu kultury Bára Herdová, zástupci města Orlové a Nadace OKD, která je rovněž dlouholetým partnerem této dobročinné akce.

Milovníci rockové hudby se mohou těšit na devět kapel, z toho pět nováčků. Ještě vám prozradíme, že vrcholem programu budou kapely XIII. století a Oberschlesien.

Upozorňujeme, že konání akce musí být hlášeno hygienické stanici, a proto budou muset účastníci dodržovat vyhlášená opatření!

Platná opatření pro venkovní festivaly najdete zde, kompletní program Rocktherapy 2021 pak zde.


Kamilka Fábryová s maminkouDominik KovaříkDominik s rodičiMíša OndrůšHlavní organizátor Rocktherapy Ivan JekielekIvan Jekielek a zástupkyně Nadace OKDŘeditelka domu kultury Bára Herdová s KamilkouKamila FábryováDominik Kovařík s rodičiTváře Rocktherapy 2021 s realizačním týmem a hlavními partnery festivalu
Datum zveřejnění/aktualizace: 20.7.2021

Zpět na výpis