NOČNÍ DÉŠŤ A VÍTR ZAMĚSTNAL I HASIČE A ENERGETIKY V ORLOVÉ

Polámané a vyvrácené stromy, které poškodily dráty veřejného osvětlení, ploty, auta, pergoly, cesty, poškozené veřejné osvětlení, ať už sloupy, potrhané dráty či lampy. Toto je jen stručný výčet včerejší ničivé bouřky, která zasáhla zdejší region a nevynechala ani Orlovou.

V našem městě napáchala nejvíce škod v Orlové-Porubě, v části od Petřvaldu a v Zimném dole. Bouře ničila v ulicích Porubská, Klášterní, Stará štreka, Nad Vlečkou, Ostravská, atd...

„Před ulicí Klášterní byl vyvrácený strom, spadl na plot hřbitova, ale naštěstí beze škody na plotě a hrobech, samozřejmě, že strhl drát elektrického vedení. Další strom spadl na část smuteční síně, tady zatím nevíme rozsah poškození střechy. Kromě toho došlo k zatopení sklepů, zahrad, hřiště, jsou zanesené propustky…,“ popisuje situaci v Orlové úřednice odboru správy majetku a hospodářské správy Ing. Denisa Nitschová, která na místo bezprostředně dorazila.

Některé domácnosti byly bez elektřiny od 7. hodiny večerní do dnešního poledne.  V některých případech se situace ještě řeší.

Na výše uvedená místa hned ráno vyrazil i místostarosta Orlové Miroslav Koláček. „Většina škod už byla odstraněna a situace se pomalu vracela k normálu. Obrovské díky patří hasičům, elektrikářům a všem, kteří se ihned podíleli na úklidu spadaných stromů a zprůjezdnění cest,“ zdůraznil místostarosta a dodal: „Jsem hrdý na naše hasiče a záchranáře. Jsou to správní chlapi, kteří neváhají a v takovýchto krizových situacích okamžitě nastupují do práce.“


Datum zveřejnění/aktualizace: 15.7.2021

Zpět na výpis