O ČEM JEDNALA RADA MĚSTA

Rada města Orlové na svém jednání 30. června projednala a v zájmu zkvalitnění služeb orlovského Wellness centra schválila realizaci investic v objemu cca 230 tis. Kč. Uvedené finanční prostředky budou použity k nákupu nové infrasauny a k odhlučnění klidové zóny Wellness centra.

Dále radní schválili uzavření smlouvy o vytvoření autorského díla a jeho užití s Ing. Lubošem Plucarem. Jedná se o publikaci, která vyjde v roce 2023, a to k 800. výročí založení města Orlové. Křest knihy by se měl uskutečnit na Dnech města Orlové v květnu 2023. Schválením  prošla i smlouva o vzájemné spolupráci mezi městem Orlová a SMO, m.a.s. Na základě této smlouvy bude oddělení kanceláře starosty vzájemně spolupracovat s SMO v oblasti reklamy a propagace města. 

Hovořilo se i o modernizaci městského kamerového systému, která zahrnuje výměnu tří analogových kamer, zrušení monitoringu ve služebně v Orlové-Porubě, doplnění dozorového pracoviště na Policii ČR na ul. Slezská 1370, dodávku nového výkonného serveru s novým softwarem pro ovládání kamerového systému a doplnění pracoviště pro 2 osoby na služebně Polní 973 v Orlové-Lutyni.

V jednom z bodů se rada města zabývala problematikou nového dodavatele pro dodávku nábytku v rámci projektu vybudování desítky učeben ve školách s názvem Zvýšení kvality infrastruktury ZŠ. Původně vybraný dodavatel nepředložil údaje, doklady a vzorky, tudíž musel být ze soutěže vyloučen. Rada města vybrala dodavatele, jehož nabídka byla druhá ekonomicky nejvýhodnější.

Orlovští radní schválili finanční podporu jižní Moravy postižené tornádem. Rozhodli o poskytnutí peněžitého daru ve výši 20 tisíc Kč jihomoravské obci Mikulčice. Poničené obci nabídli pomoc rovněž strážníci naší městské policie.


Datum zveřejnění/aktualizace: 14.7.2021

Zpět na výpis