VELKÝ BĚH ORLOVOU SE VYDAŘIL!

V neděli dopoledne 11. července patřil sportovní areál města Orlové amatérským běžcům. Stodvacetičlenný peloton se vydal na běžecké tratě našeho města ve vzdálenostech 1, 3 a 6 km. Jednotlivé tratě vedly přes krásné stezky našeho lesoparku a sportovního areálu.

Neběhalo se jen pro sebe, ale hýbalo se pro dobrou věc. Společně s Nadací ČEZ se společně pomáhalo Kateřině Křístkové. Kačka je dcerou Michala, trenéra baseballu v MSK Orlová. Život k ní nebyl moc přívětivý hned od narození. Kačka prodělala zánět mozkových blan, což mělo výrazný vliv na fyzické postižení pohybového aparátu, tzn., že je imobilní. Vlivem nemoci Kačenka trpí i mentálním hendikepem. A to vše dohromady, pak znemožňuje Katce aspoň trošku okusit sport. Jelikož jsme však sportovní organizací, snažíme se ke sportu přivést prakticky každého. Cvičení na zdravotní pomůcce MOTOMED si může Katka nejen užít pocit ze “sportování”, ale především to přispěje ke zlepšení fyzické kondice, která je nutností k aspoň k částečnému zlepšení jejího stavu.

Prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem běžci generovali body svým pohybem. Tyto body pak ukládali na samotný projekt pro Kačku. A nám nezbývá nic jiného, než všem ohromně poděkovat, jelikož cílený počet bodů byl splněn hned v den závodu, což je opravdovou raritou těchto projektů.

„Nadšení lidí z Orlové a jejich snaha pomoci Katce bylo mimořádné. Máme radost, že jsme mohli být u toho,“ řekl za Nadaci ČEZ Vladislav Sobol.

Reálný běh byl podpořen také svou virtuální variantou. Po skončení registrace se nám dohlásily další velké počty zájemců, a tak se počet závodníků vyšplhal na 66.

Pro nás jako pořadatele, to byla velká zkouška nové akce, na které jsme především sbírali zkušenosti – jak, co kdy a kde zlepšit. V plánu máme toho hodně a jistě se vrátíme k podobnému nápadu. Naši běžci se nemusí bát, a když se nám podařilo rozhýbat město, budeme v tom stále pokračovat. Virtuální běhy se nám staly velmi oblíbeným artiklem a my se budeme snažit v nich nadále pokračovat a především je vylepšovat. Takže chvilku odpočinku a relaxace pro naše běžce a brzo opět společně na start. Pokud bude příležitost, snad znovu pro dobrou věc. Ještě jednou děkujeme za podporu a pomoc.

Ing. Michal Kozák, ředitel MSK


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.7.2021

Zpět na výpis