PANÍ UČITELKU BOHUNKU TRELOVOU OCENIL KRAJ

Moravskoslezský kraj už po dvacáté ocenil pedagogy škol a školských zařízení v regionu. Z téměř sedmi desítek nominovaných si toto poděkování převzalo 20 osobností, které ke své profesi přistupují nejen zodpovědně, ale i nadstandardně.

Mezi vyznamenými je také paní učitelka z mateřské školky Ke Studánce a autorka několika dětských knížek Bohunka Trelová, která byla oceněna v kategorii výrazných pedagogických osobností.

Ocenění jsou udělována u příležitosti Dne učitelů, letošní epidemická situace však tuto akci posunula na konec školního roku.

„V našem kraji působí zhruba 22 tisíc učitelů a pedagogických pracovníků. Každý z nich svým způsobem formuje a ovlivňuje děti, se kterými tráví čas. Pedagogové jsou tedy důležití nejen kvůli samotnému vzdělávání, ale mají často nemalý vliv na to, jakou životní cestou se někteří jejich žáci v dospělosti dají. Je to velká zodpovědnost. Proto jsem rád, že je v našem regionu řada těch, kteří ke své práci přistupují srdcem a s ochotou dělat něco navíc, než jen přednášet před tabulí a zadávat testy,“ uvedl hejtman kraje Ivo Vondrák, který se slavnostního oceňování zúčastnil a spolu s dalšími zástupci kraje ocenění předával.

Paní učitelce Bohunce jménem města Orlové gratulujeme a děkujeme jí za příkladnou péči o naše nejmenší. Moc si toho vážíme!


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.7.2021

Zpět na výpis