ORLOVÁ POMÁHÁ MIKULČICÍM

Po zásahu tornáda na jižní Moravě se v Česku zvedla obrovská vlna solidarity a Orlová se samozřejmě také rozhodla pomoci. Od 26. do 28. června poskytlo město prostory úřadu pro sbírku pořádanou společně s ČČK Orlová, výtěžek byl odeslán do zasažených oblastí.

Město slíbilo také finanční pomoc, a tak na středečním zasedání radní rozhodli o poukázání 20 tisíc korun na transparentní účet obce Mikulčice, kam zamíří také následná pomoc.

 „Orlová se rozhodla poskytnout pomoc konkrétní obci, a to Mikulčicím. S paní starostkou jsme domluveni a připraveni vyslat strážníky městské policie, dobrovolné hasiče a ostatní dobrovolníky na pomoc v momentě, kdy opadne největší vlna zájmu,“ říká starosta Orlové Mgr. Miroslav Chlubna.

Orlováci se mohou také zapojit a pomoci Mikulčicím příspěvkem na jejich transparentní účet č. 299 222 440/0300. Na stránkách www.mikulcice.cz pak mohou lidé sledovat konkrétní požadavky o pomoc.

Aktuálně Mikulčice potřebují hrábě, lopaty, metly, košťata a kolečka. Na střechy pak laty, trámy, hřebíky, kladiva a tašky. Na noční práce čelovky, baterky, světla včetně baterek, elektrocentrály, odvlhčovače a nabité powerbanky.

Foto: archiv obce Mikulčice


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.7.2021

Zpět na výpis