O ČEM JEDNALA RADA MĚSTA

Rada města Orlové na svém středečním zasedání 16. června hned v úvodu projednala Výroční zprávu a Roční účetní závěrku společnosti SMO, stejně tak jako návrh na úhradu ztráty této společnosti.

Dalším bodem jednání byla i úprava rozpočtu městské policie na rok 2021. Radní schválili návrh velitele Městské policie Orlová Mgr. Romana Galii, který navrhl vyřešit potřebu většího úložiště dat úsporami městské policie v oblasti nákladů na fyzickou přípravu strážníků. „Nějaké finanční prostředky jsme kvůli covidu ušetřili, tak je vynaložíme na zakoupení vhodného úložiště dat městské policie,“ konstatoval Roman Galia.

Radní mimo jiné projednali výsledky hospodaření a účetní závěrky příspěvkových organizací za uplynulý rok a aktuální stav finančních rezerv města. Schválili záměr uzavření smlouvy o reklamním partnerství mezi městem Orlová a společností ČEZ. Tato společnost podpoří projekt pod názvem „Na kole s ČEZ“, což představuje umístění cykloboxu u Městského úřadu v Orlové. Předpokládáme, že cyklobox u úřadu uvítají nejen lidé, kteří si přijdou na úřad vyřídit své záležitosti, ale i lidé, kteří přijedou do centra si nakoupit.

Schválením prošla i informativní zpráva k participativnímu rozpočtu. Zelenou dostaly tři projekty – Odpočívadlo u evangelického kostela s náklady ve výši 188 tisíc Kč, Orlí kaňon žije za 432 tisíc Kč a třetím projektem byl projekt Do „Letňáku“ na kole, který si vyžádá náklady ve výši 204 tisíc Kč.

Organizace Člověk v tísni pomáhá lidem s dluhy. Dlužníků je v Orlové opravdu hodně a mnozí z nich se dostávají do nelehké situace. Radní odsouhlasili pronájem místnosti této organizaci v prostorách objektu č. 853 na ulici Boženy Němcové v Orlové-Porubě (KC Maják).

Kancelář starosty plánuje vydání dvojjazyčné publikace k 800. výročí první zmínky o Orlové. Autorem publikace bude Ing. Luboš Plucar. Radní tomuto záměru „dali zelenou“. Město plánuje i prázdninovou soutěž v rámci unikátní stezky historií pohornického města Zapomenutá Orlová a podařilo se zajistit ceny osmi sponzorů. Jedním z nich je i Nadace ČEZ.

Novou ředitelkou MŠ Okružní v Orlové-Lutyni bude od 1. srpna letošního roku Bc. Lucie Franková. Nahradí Mgr. Marii Bardoňovou, která koncem prázdnin odejde do důchodu.

Radní se zabývali i projektovou dokumentací řešení odvodnění pod ulicí Rydultowskou v Orlové-Lutyni, rekonstrukcí chodníku na ulici Polní, regenerací panelového sídliště V. etapa v Orlové-Lutyni, zvýšením kvality infrastruktury základních škol. V neposlední řadě schválili výsledky výběrového řízení na veřejnou zakázku na dodávky mobiliáře do právě probíhající rekonstruované části bývalé obřadní síně na úřadě.

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.6.2021

Zpět na výpis