OPRAVUJE SE RETARDÉR NA DĚTMAROVICKÉ

Ve středu 9. června 2021 začala v ulici Dětmarovická v Orlové-Lutyni (V. etapa) oprava poškozeného retardéru. Práce budou probíhat do 28. června 2021.

Po celou dobu, tj. od 9. do 28. června, je ulice Dětmarovická v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Adamusova a 1. máje pro veškerou dopravu uzavřena.

„Vzhledem ke skutečnosti, že stavební úpravy vyžadují z důvodu zrání betonu technologické přestávky, žádáme občany o shovívavost a respektování pokynů stavby,“ říká vedoucí odboru rozvoje a investic Ing. Martina Szotkowská.

Výjezd z ulice Adamusova je možný po objízdné trase přes obec Dětmarovice, a to po místní komunikaci k restauraci Na Obecnině a dále na křižovatku u Skotnici, poté po silnici I/67 a dále po silnici II/474 směrem do Orlové. Pro vjezd do ulice Adamusova je potřeba vydat se objízdné trase v opačném směru (z Orlové do Dětmarovic a po místní komunikaci zpět do Orlové).

Poškozený retardér v ulici Dětmarovická reklamovalo město na jaře letošního roku. „Po počátečních sporech se zhotovitelem došlo k dohodě o způsobu opravy a změně technického řešení. Bylo rozhodnuto o konstrukční úpravě retardéru tak, aby byl schopen odolávat intenzivnějšímu provozu nákladních automobilů,“ dodává Ing. Szotkowská.



Připojené dokumenty:

Objízdná trasa PDF [441.1KB] 3.6.2021

Objízdná trasa
Datum zveřejnění/aktualizace: 3.6.2021

Zpět na výpis