BLÍŽÍ SE NOC KOSTELŮ. SVATOSTÁNKY SLIBUJÍ ZAJÍMAVÝ PROGRAM

Také letos budou moci návštěvníci nahlédnout „za oponu“ našich orlovských kostelů. Letošní Noc kostelů se uskuteční v pátek 28. 5. 2021 od 18 hodin. Její motto je „Přivádíš tmu, noc se snese, celý les se hemží zvěří.“ Žalm 104,20.

I když dochází k rozvolňování opatření, současná doba je stále nejistá. Přesto si organizátoři připravili otevřené kostely s programem. V Orlové bude otevřen Římskokatolický kostel Narození Panny Marie (katolický kostel), Kostel Slezské církve evangelické a. v. (evangelický kostel) a Modlitebna českobratrské církve evangelické (Husův dům).

Mezi ty tradičními body programu jsou opět velmi oblíbené komentované prohlídky kostelů, kdy návštěvníci zhlédnou běžně nedostupná místa, například věž kostela se zvony. Program bude naplněn i dalšími zajímavými aktivitami.

Za zmínku jistě stojí koncert Aleny Terezie Vítek & Miroslava Orsága a jejich zpěv a hra na akordeon pod záštitou SONS Orlová – Havířov v rámci Dnů umění nevidomých, nebo Vernisáž výstavy o setkáních na cestách orlovského rodáka Marka Olšara. Výstava nese název Všechny krásy světa. To vše v katolickém kostele.

V evangelickém kostele pro návštěvníky přichystali dva bloky hudebních vystoupení Tria a sólistů Sborové studia Permoník z Karviné. Krom toho jsou připravené i další zajímavé body programu, které Vám zpříjemní návštěvu našich orlovských kostelů.

Kompletní program i s uvedenými časy naleznete na www.nockostelu.cz. Stačí zadat název města do vyhledávače.

Vrátím-li se k mottu letošní Noci kostelů, stojí za zmínku, že naše kostely stojí mimo zástavbu v blízkosti lesů, ve kterých má domov různá zvěř. Návštěva kostela s příjemnou procházkou okolí bude jistě krásně stráveným časem pátečního dne, kdy se koná Noc kostelů 2021.

Milan Zielina                                                                                                                               


SONS Orlová - Havířov připravila koncert Aleny Terezie Vítek a Miroslava Orsága.Katolický kostel zve na výstavu cestovatele a dobrodruha Marka Olšara.Katolický kostel zve na výstavu cestovatele a dobrodruha Marka Olšara.Program Noci kostelů 2021 v Orlové
Datum zveřejnění/aktualizace: 13.5.2021

Zpět na výpis