VIRTUÁLNÍ EXKURZE V ELEKTRÁRNÁCH TÁHNOU

Díky obřímu zájmu připravil ČEZ nové studio i program.

V době covidové a s ní související distanční výukou se staly virtuální výpravy do nejstřeženějších prostor Česka doslova hitem. Energetici je proto ještě vylepšili a nabízejí show, jaká tu ještě nebyla!

Elektrárny Skupiny ČEZ mohou nyní zájemci navštívit ze speciálního interaktivního TV studia. Během virtuálního výletu do jaderných elektráren Dukovany a Temelín nebo k zeleným obnovitelným zdrojům čekají účastníky unikátní pokusy, praktické ukázky a soutěže o ceny.

Prohlídky Virtuálně v elektrárně absolvovalo z pohodlí domova už přes 31 tisíc školáků i dospělých zájemců.

„Proč nosí pracovníci jaderných elektráren žluté kombinézy? Kolik nožiček má chladicí věž? A jak dlouhý je list větrné elektrárny? To je jen drobná ochutnávka bohatého energetického menu, který začali ve virtuálním televizním studiu ČEZ servírovat profesionální moderátoři, zkušení elektrárenští průvodci a experti na telefonu,“ přibližuje mluvčí skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

Zbrusu nový formát exkurzí do ekologických energetických provozů oživuje distanční výuku na školách a zpestřuje lidem jednotvárné dny bez zábavy.

Účast na prohlídkách bezemisních elektráren si zájemci zajistí jednoduše na tomto webu.

On-line přenos z televizního studia bude probíhat až do konce školního roku. Na každý všední den je vypsáno až 8 termínů hodinových exkurzí – dopoledne pro školy, odpoledne i pro veřejnost.

Připojení probíhá přes platformu MS Teams. Všechny exkurze jsou zdarma.


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.4.2021

Zpět na výpis