POKRAČUJE OPRAVA MOSTU DÁLNICE D1 U OSTRAVY

Po zimní pauze se stavbaři pustili do pokračování opravy mostu číslo 456 na dálnici D1, vedoucí přes řeku Odru, který odděluje Bohumín a Ostravu. Pravá polovina mostu směrem na Bohumín je zcela uzavřena a omezení provozu bude trvat zhruba měsíc a půl.

Práce na mostě jsou naplánovány do 29. května, přičemž nelze vyloučit posun některých termínů vlivem objektivních faktorů. Levá polovina zůstává průjezdná, takže není potřeba vyhledávat objízdné trasy.

Rekonstrukce mostu byla rozdělena na tři etapy. V první fázi došlo k instalacím dopravně inženýrského opatření a k demontáži svodidel na přejezdech středového dělícího pásu.

Aktuálně probíhá druhá etapa, kdy dochází k rekonstrukci pravé části mostu směrem na Bohumín. Ve třetí etapě, plánované na 29. května, pak dojde k demontáži inženýrských opatření a zpětné montáži svodidel středového dělícího pásu.

„Od 30. května předpokládáme plné zprovoznění mostu po celkové opravě obou jeho polovin,“ dodává moravskoslezský mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Miroslav Mazal. 

Hlavním důvodem rekonstrukce byla potřeba výměny původní nefunkční stříkané hydroizolace nosné konstrukce. Výměna bude prováděna jen na nosné konstrukci mezi římsami, které zůstanou zachovány.

Foto: Twitter ŘSD MSK


Datum zveřejnění/aktualizace: 14.4.2021

Zpět na výpis