NEBUĎME LHOSTEJNÍ K PORUŠOVÁNÍ PROVOZNÍCH ŘÁDŮ

Rákosníčkovo hřiště je pravidelným terčem mladých vandalů.

Vážení občané,

dovolujeme si vás požádat, abyste nezůstávali lhostejní k porušování provozních řádů na veřejných dětských hřištích a sportovištích a abyste v případě, že jste svědky závadného chování návštěvníků hřiště či sportoviště, kontaktovali Městskou policii Orlová a pomohli nám tak chránit městský majetek, který slouží všem.

V poslední době ve zvýšené míře evidujeme stížnosti občanů na množství poletujících odpadků, zejména plastových lahví, zvýšený hluk a nevhodné chování mladistvých.

Pravidelná kontrola a úklid se na hřištích provádí jednou týdně v zimním období a dvakrát týdně v letním období. Není v silách úředníků kontrolovat přes tři desítky hřišť a sportovišť dennodenně. Stejně tak to není v možnostech městských strážníků.

Každé hřiště na území města Orlové je opatřeno provozním řádem, který je potřeba dodržovat. Provozní řád nejen že zakazuje kouření a popíjení alkoholu v areálech hřišť, ale určuje i provozní dobu a věkovou skupinu, pro kterou jsou herní či cvičební prvky na hřišti určeny.

Pokud dělají mladiství či dospělí na hřišti nepořádek, nebo jinak porušují provozní řád, volejte městskou policii, která je z hřiště vykáže. Pokud jde o menší děti, mnohdy stačí upozornění dospělého člověka.

Níže přikládáme pár fotek z dnešní namátkové kontroly.

Děkujeme, že vám to není jedno.


Veřejná městská sportoviště stále častěji obklopují volně pohozené plastové láhve.Střepy z rozbitých sklenic od piva ohrožují hlavně malé děti.Veřejná městská sportoviště stále častěji obklopují volně pohozené plastové láhve.Poházené nedopalky od cigaret bohužel nejsou na dětských hřištích výjimečným jevem.
Datum zveřejnění/aktualizace: 6.4.2021

Zpět na výpis