UŽ JSTE SE SEČETLI? ČAS MÁTE DO 11. KVĚTNA

Od začátku online sčítání obdržel Český statistický úřad dva miliony sčítacích formulářů, což představuje asi čtyři miliony sečtených osob. Zapojení měst do Sčítání 2021 ukazuje ukazatel přepočtu odeslaných elektronických formulářů na 100 bytů.

Orlová je zatím druhým nejaktivnějším městem v Moravskoslezském kraji. Na 100 bytů zde připadá 40,5 odeslaných formulářů. Nejaktivnější jsou do dnešního dne obyvatelé Ostravy, pomyslnou třetí příčku drží Havířov.

Díky prodloužení online fáze sčítání v době nepříznivé pandemické situace máte ještě pět týdnů na to se rozhodnout, zda vyplníte formulář v elektronické nebo listinné podobě.

„Prodloužení elektronického sčítání reaguje na přechodnou nedostupnost systému během prvního dne. Cílem je mimo jiné rozložit zátěž na aplikaci do delšího časového úseku,“ uvedl předseda Českého statistického úřadu Marek Rojíček.

Možnost sečíst se online je prodloužena do 11. května. Pokud se někdo nemůže nebo nechce sečíst online, může od 17. dubna do 11. května vyplnit listinný sčítací formulář.

Že jste online sčítací formulář vyplnili a odeslali správně, poznáte tak, že vám to systém na obrazovce oznámí hlášením o úspěšném odeslání formuláře.


Datum zveřejnění/aktualizace: 6.4.2021

Zpět na výpis