PREVENCE BĚŽÍ NAPLNO DÁL I V ONLINE PROSTORU

Online přednášky se staly běžnou součástí preventivní činnosti moravskoslezských policistů. To, co žáci běžně slýchávali ve školách, kam za nimi policejní preventisté dojížděli, nyní poslouchají přímo ze svých domovů.

A děje se tak stále častěji, protože školy mají o tyto přednášky zájem. Díky tomu se policisté s dětmi „setkávají“ skrze kameru ze svých kanceláří, a tak i přes překážky současné doby běží prevence naplno dál.

„Největší zájem je o přednášky, které cílí na odpovědnou sebeprezentaci při používání sociálních sítí a nástrahy komunikace s cizími lidmi, což je v této covidové době, kdy děti tráví na internetu více času než dříve, velmi příhodné,“ říká komisař oddělení prevence por. Bc. Miroslav Kolátek.

Dodává, že jen během března uskutečnily policejní preventisté 21 přednášek na různá téma, s kterými oslovili stovky žáků z celého kraje.

Jak preventivní přednášky probíhají, se můžete podívat v krátkém videu.

O preventivní aktivity touto formou mohou zájemci z řad pedagogů a školních preventistů zažádat na emailové adrese Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, oddělení prevence krpt.prevence@pcr.cz


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.4.2021

Zpět na výpis