ZAČÍNÁ SČÍTÁNÍ LIDU, DOMŮ A BYTŮ V ONLINE PODOBĚ

V sobotu 27. března začíná sčítání lidu, domů a bytů pro všechny, kteří k sečtení využijí elektronický sčítací formulář. Elektronický formulář, který bude zpřístupněn na stránce www.scitani.cz a v mobilní aplikaci, můžete vyplnit nejpozději do 9. dubna.

Pokud se do nesečtete online, budete muset v termínu od 17. dubna do 11. května vyplnit listinný formulář. Účast ve sčítání lidu je povinná. Sečíst se musí každý, kdo má trvalé bydliště na území České republiky.

Sčítací formulář můžete vyplnit i za další členy rodiny, stačí se domluvit. Musíte ale znát situaci v domácnosti a požadované osobní, například jméno, rodné číslo nebo číslo osobního dokladu vydaného Českou republikou, datum narození a dále informace pro osobní část formuláře, například první bydliště po narození, informace o vzdělání či zaměstnání. Online formulář můžete pomoci vyplnit někomu jinému, kdo to sám nezvládne.

Elektronický sčítací formulář je uživatelsky přívětivý a intuitivní. Zvládne ho vyplnit každý, kdo používá internetový prohlížeč. Sčítací formulář obsahuje o polovinu méně údajů než při minulém sčítání v roce 2011 a je dostupný v sedmi dalších jazycích.

Informační příručku ke Sčítání lidu, domů a bytů najdete v příloze pod článkem.


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.3.2021

Zpět na výpis